Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Verdiepingscursus ‘subsidierecht’ voor overheden | 15 januari 2019

dinsdag 11 december 2018

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders wil een aantal langdurige subsidierelaties beëindigen. Waarmee moet u rekening houden? Hoe maakt u onderscheid tussen een subsidie en een opdracht? U wilt meer controle op de naleving van subsidievoorwaarden. Hoe regelt u dat? Wanneer en op welke wijze kunt u ingrijpen als het niet goed gaat? U subsidieert al jaren een instelling voor een bepaalde activiteit. Een concurrent geeft aan dat hij het beter en goedkoper kan en is van mening dat u niet opnieuw subsidie kan verlenen aan de instelling. Hoe gaat u om met de belangen van deze concurrent? Is sprake van een schaarse subsidie?

Op dinsdag 15 januari a.s. verzorgt Vera Textor, advocaat op het gebied van subsidierecht, de verdiepingscursus ‘Subsidierecht’ voor overheden op ons kantoor in Utrecht aan de Maliebaan 83. Vera is lid van onze Marktgroep Overheid en geeft regelmatig cursussen over dit en andere onderwerpen uit de bestuursrechtpraktijk.

Onderwerpen
Tijdens de cursus is er veel ruimte voor het delen van elkaars ervaringen, discussie daarover, het beantwoorden van vragen en leert u meer over de volgende onderwerpen:

  • Wat is een subsidie
  • Wettelijke grondslag
  • Proces van subsidieverstrekken
  • Beëindigen langdurige subsidierelaties
  • Actuele thema’s:
    • Subsidie/inkoop
    • Verdeling schaarse subsidies

Ook behandelt Vera met u een casus met vragen. Deze casus is gebaseerd op voorbeelden uit de dagelijkse overheidspraktijk.

Na het volgen van deze cursus weet u het antwoord op veel gestelde vragen over subsidierecht zodat u snel en adequaat kunt werken. Ook bent u op de hoogte van de meest actuele thema’s in het subsidierecht uit de rechtspraak van het afgelopen jaar.

PO-punten
U ontvangt 2 PO-punten voor deelname aan deze cursus.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze verdiepingscursus bedragen € 225 (excl. BTW) per persoon. Aanmelden kan tot 8 januari aanstaande. Vóór 15 januari ontvangt u een factuur op het door u opgegeven factuuradres.

Programma

13:30 – 13:45 Ontvangst
13:45 – 15:00 Inhoudelijk deel
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 16:30 Behandeling casus
16:30 – 17:00 Borrel met hapje

Vragen

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar Gwen von Kriegenbergh of bel 088 752 0225.

Nysingh – Marktgroep Overheid

Nysingh heeft ruim 100 advocaten en notarissen en is een full service kantoor. Vanuit de Marktgroep Overheid adviseert een specialistenteam gemeenten, provincies, waterschappen en semi overheden.

Actueel