Online cursus ‘subsidierecht voor overheden (gevorderden)’

donderdag 04 maart 2021 09:30 uur - 11:30 uur

Voor wie

juristen, beleidsmedewerkers van overheden die zich bezighouden met subsidierecht

Opleidingspunten

2 (NOvA)

Kosten

€ 225

Meer informatie

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Gwen von Kriegenbergh. Zij helpt u graag verder.

Heeft u te maken met het subsidierecht en wilt u bij bepaalde actuele onderwerpen wat langer stilstaan? Volg dan de cursus ‘subsidierecht voor overheden (gevorderden)’ . Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verdeling schaarse subsidies: welke subsidies zijn als schaarse rechten aan te merken?
  • Het subsidiëren van samenwerkingsverbanden
  • Mogelijkheden om in te grijpen bij een niet goed functionerende subsidie-instelling.

 

Vera behandelt deze onderwerpen aan de hand van de meest recente rechtspraak. U kunt van tevoren uw vragen indienen. Bijvoorbeeld over knelpunten uit uw praktijk of over onderwerpen waarmee u vaak te maken heeft. Ook tijdens de cursus is er volop gelegenheid om vragen te stellen. U ontvangt van tevoren een syllabus met de presentatie en het studiemateriaal.

Doelgroep

De cursus ‘subsidierecht voor overheden (gevorderden)’ is bedoeld voor juristen/juridisch medewerkers en beleidsmedewerkers van overheden die zich bezighouden met het subsidierecht (beoordelen aanvragen, maken beleid, maken subsidieregels). Heeft u al één van onze cursussen subsidierecht gevolgd? Ook dan is deze cursus voor u interessant.

Onderwerpen

Mag u als overheid kiezen welke partij u subsidieert? Nee, dat mag niet altijd. Sommige subsidies kunnen namelijk als schaarse rechten worden aangemerkt. Tijdens deze cursus krijgt u antwoord op de vraag welke subsidies als schaarse rechten zijn aan te merken. Zijn bijvoorbeeld incidentele of begrotingssubsidies ook schaarse subsidies? Ook wordt aandacht besteed aan de vraag op welke wijze u schaarse subsidies kunt verdelen.

 

In de praktijk zien wij steeds vaker dat overheden ervoor kiezen om netwerken te subsidiëren. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van burgerinitiatieven om bepaalde maatschappelijke voorzieningen in stand te houden. Of de financiering van samenwerkingsverbanden die een duurzaamheidsproject willen realiseren en daarmee bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van de overheid. U moet dan wel van te voren goed regelen wie u gaat subsidiëren en of u met een penvoerder wilt gaan werken. Anders kan dit tot onoverzichtelijke situaties leiden.

 

De door u gesubsidieerde instelling functioneert niet goed. Weet u welke mogelijkheden er zijn om in te grijpen?
Heeft u te maken met het subsidierecht en wilt u bij bepaalde actuele onderwerpen wat langer stilstaan? Volg dan de cursus ‘subsidierecht voor overheden (gevorderden)’.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname bedragen € 225,- per persoon, exclusief BTW. U ontvangt een factuur op het door u opgegeven factuuradres. Deze factuur dient voor aanvang van de cursus(sen) voldaan te zijn.

Vanaf uw werkplek

De cursus wordt gegeven via het programma Webex en is te volgen via uw computer. U kunt tijdens de cursus ‘live’ vragen stellen of in discussie gaan met de docent. Zo ontvangt u informatie die u direct kunt gebruiken.

Opleidingspunten

U kunt 2 PO-punten ontvangen voor deelname aan deze cursus. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u in aanmerking wilt komen voor opleidingspunten.

Vragen

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar gwen.vonkriegenbergh@nysingh.nl of bel 088 – 752 02 55.

Basiscursus

Voorafgaand aan de gevorderdencursus wordt op 4 februari de basiscursus gegeven. Bekijk de informatie over de basis cursus ‘subsidierecht voor overheden’.

Spreker

Vera Textor

Advocaat
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages