Online cursus Omgevingswet ‘Geluid, geur en trilling’

donderdag 17 juni 2021 10:00 uur - 11:30 uur Online

Voor wie

medewerkers van overheden, professionals die geïnteresseerd zijn in de Omgevingswet

Opleidingspunten

1

Kosten

€ 150

Meer informatie

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Marjanne Lafère. Zij helpt u graag verder.

Deze online cursus is de vijfde in een reeks van acht online cursussen die in verband met de wijzigingen binnen de ‘Omgevingswet’ vanuit de Nysingh Academy worden verzorgd.

 

De Omgevingswet staat voor een samenhangende benadering van de fysieke leefomgeving. De effecten van geur, geluid en trilling maken daar een belangrijk onderdeel van uit. De Omgevingswet bevat belangrijke regels en instrumenten ter regulering van deze aspecten. In deze cursus staan wij bij deze wettelijke instrumenten stil.

 

Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet vervalt ook een aantal regels op rijksniveau. Deze regels verhuizen naar het tijdelijke deel van het omgevingsplan van de gemeente (de zogenoemde bruidsschat). Tijdens deze cursus gaan wij eveneens in op de decentralisatie van de aspecten geluid, geur en trilling als gevolg van de Omgevingswet.

Datum en onderwerpen

Online cursus ‘Geluid, geur en trilling’
Donderdag 17 juni 2021 van 10:00 – 11:30 uur
Docent: Matthias Kruisselbrink

 

Onderwerpen:

  • De gevolgen van de Omgevingswet voor de aspecten geluid, geur en trilling
  • Wat houdt de nieuwe regelgeving in? Welke wettelijke instrumenten zijn er voor de regulering van de aspecten geluid, geur en trilling?
  • De gevolgen van de decentralisatie
  • Verhouding Omgevingsplan tot instructieregels in het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl)

Vanaf uw werkplek

De online cursus wordt gegeven via het programma Webex en is te volgen via uw computer. Tijdens de cursus kunt ‘live’ vragen stellen of in discussie gaan met de spreker. Zo ontvangt u informatie die u direct kunt gebruiken.

Opleidingspunten

Wij hebben deze cursus  aangemeld voor opleidingspunten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), NVRT en NVR. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname bedragen € 150,- per persoon, exclusief btw. U ontvangt een factuur op het door u opgegeven factuuradres. Deze factuur dient voor aanvang van de cursus(sen) voldaan te zijn. U kunt zich via deze link aanmelden.

Spreker

Matthias Kruisselbrink

Advocaat
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages