Online seminars ‘Nysingh Academy Zorg’

donderdag 01 oktober 2020 16:00 uur - 17:00 uur

Voor wie

Bestuurders, juristen in de zorg, bestuurssecretarissen, inkopers, vastgoedmanagers, managers huisvesting, managers facilitair bedrijf en andere managers in de zorg.

Kosten

€ 40

Tijdens deze online seminars wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorginkoop, het omgaan met algemene (inkoop)voorwaarden en ontwikkelingen in zorgvastgoed.

Data & Onderwerpen

 • Na de coronacrisis: ontwikkelingen op het gebied van zorginkoop | Spreker: Jaap Sijmons
  Donderdag 24 september van 16:00 – 17:00 uur
  Wij bespreken met u actuele ontwikkelingen op het terrein van zorginkoop op basis van onze ervaringen uit de praktijk.

 • Succesvol omgaan met algemene voorwaarden | Spreker: Marloes Poelsema
  Donderd
  ag 1 oktober van 16:00 – 17:00 uur
  Bij de inkoop van producten en diensten gebruiken zorginstellingen meestal een set van algemene voorwaarden. Daarin zijn zaken zoals bijvoorbeeld aansprakelijkheid standaard geregeld. Zo hanteren zorgorganisaties de AIVG (2017) of eventueel hun eigen algemene inkoopvoorwaarden. Op die manier is de zorginstelling ervan verzekerd dat de onderwerpen die spelen bij het grootste deel van de inkoop van producten en diensten zorgvuldig en in haar belang zijn vastgelegd.Dit doel wordt echter alleen bereikt als de algemene voorwaarden ook op de juiste wijze van toepassing zijn op het (inkoop)contract. Daarvoor moeten telkens bepaalde stappen worden gezet. Een misstap kan leiden tot niet-toepasselijkheid of ongeldigheid van algemene voorwaarden. In de praktijk komt men daar vaak pas achter als het te laat is.Wij zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe u succesvol kan omgaan met algemene (inkoop)voorwaarden. Wij bespreken daarbij (1) hoe algemene voorwaarden toepasselijk worden, (2) hoe het zit met twee (of meer) conflicterende sets algemene voorwaarden, (3) welke tips en tricks er zijn voor het oplossen van een patstelling en ten slotte (4) hoe u kunt vermijden dat ondanks toepasselijkheid een deel van de algemene voorwaarden toch niet geldig is.
 • Ontwikkelingen in het zorgvastgoed | Spreker: Wouter Boonstra
  Donderd
  ag 8 oktober van 16:00 – 17:00 uur
  Beleggers en ontwikkelaars tonen steeds meer belangstelling voor zorgvastgoed. In 2019 is een recordbedrag in zorgvastgoed geïnvesteerd. Ontwikkelaars en beleggers zijn vooral geïnteresseerd in de aankoop en de herontwikkeling van bestaande zorglocaties, waarbij zij de eigendom van de zorglocatie verwerven om die vervolgens (terug) te verhuren aan de verkopende zorginstelling (“sale-and-lease back”). Maar ook de zorginstellingen zelf nemen regelmatig het initiatief om een bestaande zorglocatie te laten renoveren of om nieuwbouw te laten realiseren. De achtergrond daarvan is de sinds 2018 volledig ingevoerde scheiding van wonen en zorg. Nysingh is als adviseur van zowel zorginstellingen als ontwikkelaars betrokken geweest bij meerdere aansprekende transacties in het zorgvastgoed. Deze  ervaringen delen wij graag met u.

Vanaf uw werkplek

U kunt de online seminars ‘Nysingh Academy Zorg’ volgen via uw computer, tablet of smartphone en vragen stellen of in discussie gaan met de betreffende spreker. Zo ontvangt u, met een investering van één uur per seminar, informatie die u direct kunt gebruiken.

Aanmelden en Kosten

Wij bieden de online seminars ‘Nysingh Academy Zorg’, bestaande uit drie online seminars, aan voor € 40,- (exclusief BTW) per persoon per seminar. Na uw aanmelding ontvangt u een factuur. Kunt u niet ‘live’ deelnemen aan een seminar? Dan ontvangt u een link waarmee u het seminar kunt terugkijken op een moment dat het u schikt.

 

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. U ontvangt na uw aanmelding direct een bevestiging per e-mail.

Vragen

Heeft u praktische vragen? Stuur dan een e-mail naar sectie.zorg@nysingh.nl of bel 088 – 752 02 25.

Sprekers

Jaap Sijmons

Advocaat, Partner

Wouter Boonstra

Advocaat, Partner

Marloes Poelsema

Advocaat
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages