Tweedelige online cursus ‘Subsidierecht’

donderdag 19 januari 2023 09:30 uur - 10:30 uur Online

Voor wie

Voor juristen, juridisch medewerkers en beleidsmedewerkers van overheden die zich bezighouden met het beoordelen van subsidieaanvragen, het maken van subsidiebeleid en het opstellen van subsidieregels.

Opleidingspunten

2

Kosten

€249,-

Wilt u weten wanneer sprake is van een subsidie, wanneer sprake is van een (aanbestedingsplichtige) overeenkomst van opdracht en hoe u rechtmatig subsidie kunt verlenen? Dan is deze cursus interessant voor u.

 

De cursus wordt verzorgd door Vera Textor, advocaat en specialist op het gebied van subsidierecht. Vera is lid van team Overheid en geeft regelmatig cursussen over het subsidierecht en andere onderwerpen uit de bestuursrechtpraktijk.

Data en onderwerpen

Online cursus ‘Subsidierecht’ – deel 1
Donderdag 12 januari 2023 | 9:30 – 10:30 uur

 

Onderwerpen:

  • Wat is een subsidie en wanneer is sprake van inkoop?
  • De rol van het aanbestedingsrecht bij subsidieverlening

 

Online cursus ‘Subsidierecht’ – deel 2
Donderdag 19 januari 2023 | 9:30 – 10:30 uur

 

Onderwerpen:

  • Welke subsidiesoorten zijn er?
  • De onderlinge verhouding tussen de Algemene wet bestuursrecht en andere subsidieregelingen, zoals de Algemene subsidieverordening en nadere subsidieregels
  • Wat is een subsidieplafond?
  • Wat zijn schaarse subsidies en hoe worden die verdeeld?

 

Vera behandelt deze onderwerpen aan de hand van een casus. U ontvangt van te voren een syllabus met de presentatie en het studiemateriaal.

 

Uw vragen kunt u van tevoren mailen naar vera.textor@nysingh.nl. Bijvoorbeeld over knelpunten uit uw praktijk of onderwerpen waarmee u te maken heeft. Ook is er tijdens de cursus gelegenheid om vragen te stellen.

Vanaf uw werkplek

De cursus wordt gegeven via het programma Webex en is te volgen via uw computer. U kunt ‘live’ vragen stellen aan de docent. Zo ontvangt u informatie die u direct kunt gebruiken.

Opleidingspunten

U kunt 2 PO-punten ontvangen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u in aanmerking wilt komen voor deze opleidingspunten.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname aan deze online cursus bedragen € 249,- per persoon, exclusief btw. U ontvangt een factuur op het door u opgegeven factuuradres. Deze factuur dient voor aanvang van de cursus voldaan te zijn.

 

U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton bovenaan deze pagina.

Spreker

Vera Textor

Advocaat, counsel
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors