Webinar ‘Aansprakelijkheid en zorgplicht van de waterbeheerder anno 2021’

dinsdag 28 september 2021 13:30 uur - 14:30 uur online

Voor wie

medewerkers van overheden

Opleidingspunten

geen

Kosten

kosteloos

Het omgaan met de gevolgen van klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen voor de mensheid. Het recente rapport van het IPCC laat dit (nogmaals) zien. Ook waterbeheerders zien anno 2021 de directe gevolgen van klimaatverandering: grotere hoeveelheden neerslag in korte tijd, afgewisseld door langere perioden van droogte. De gebeurtenissen in Limburg en vlak over de grens in Duitsland en België staan nog helder op het netvlies. Daarnaast hebben waterbeheerders al langere tijd te maken met ontwikkelingen als verzilting, bodemdaling en delfstoffenwinning. En daardoor ook met schadeclaims, bijvoorbeeld voor schade aan landbouwgewassen of verzakking van funderingen.

 

  • Hoe kunt u deze schadeclaims zoveel mogelijk voorkomen?
  • Wat kunt u doen om optimaal voorbereid te zijn op schadeclaims?

 

Het antwoord op deze en andere vragen ontvangt u tijdens dit webinar aan de hand van praktijkvoorbeelden en recente rechtspraak.

 

Het webinar ‘Aansprakelijkheidsrecht en zorgplicht van de waterbeheerder anno 2021’ wordt gegeven door Rense Lubach, advocaat en specialist aansprakelijkheidsrecht.

Vanaf uw werkplek

U kunt het webinar ‘Aansprakelijkheidsrecht en zorgplicht van de waterbeheerder anno 2021’ volgen via uw computer, tablet of telefoon.  Zo ontvangt u, zonder reistijd en met een investering van slechts een uur, informatie die u direct kunt gebruiken.

Kosten

Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Annelieke Flight. Zij helpt u graag verder.

Spreker

Rense Lubach

Advocaat
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content