Webinar Digitale Zorg

donderdag 12 september 2024 11:00 uur - 12:00 uur

Voor wie

Zorginstellingen, juristen, functionarissen gegevensbescherming/privacy officers, secretarissen RvB, bestuurders en toezichthouders

Kosten

Kosteloos

Dit webinar biedt een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in een aantal complexe juridische aspecten van digitale zorg en de bijbehorende regelgeving. Na afloop van het webinar kunt u uiteraard uw vragen stellen tijdens de interactieve Q&A-sessie.

 

Onderwerpen die aan bod komen

Wouter Terpstra zal het onderwerp introduceren, ingaan op de relevante wet- en regelgeving en een aantal specifieke juridische aspecten bij de inzet van digitale zorg bespreken. De nadruk ligt op de volgende punten:

  • Introductie Digitale Zorg: Een korte introductie van het onderwerp. Wat is digitale zorg? Wat zijn de mogelijkheden en ontwikkelingen? Aan welke wet- en regelgeving moet (in ieder geval) voldaan worden bij de inzet van digitale zorg?
  • Digitale Zorg en AVG: Een overzicht van de belangrijkste aspecten uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) inzake de verwerking van persoonsgegevens bij de inzet van digitale zorg. Welke uitdagingen en risico’s komen hierbij kijken en hoe kunnen zorgaanbieders hierop anticiperen?
  • Digitale Zorg en kunstmatige intelligentie (AI): AI-toepassingen in de zorg (voordelen en uitdagingen). Op welke wijze wordt de inzet van AI-toepassingen in de zorg door de komende AI-verordening (en andere wet- en regelgeving) gereguleerd? Wat zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten voor zorgaanbieders?

 

Brenda Leferink zal ingaan op het Toetsingskader Digitale Zorg van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit onderwerp omvat:

 

  • Kwaliteits- en Veiligheidseisen: Welke kaders hanteert de IGJ voor haar toezicht op digitale zorg? Wat is de reikwijdte van het toetsingskader en wat is er nieuw ten opzichte van het vorige toetsingskader?

 

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op 12 september 2024 om 11:00 tot 12:00 uur. Meld u snel aan via de knop hierboven voor een plek bij dit informatieve en waardevolle webinar!

 

Doelgroepen

Het webinar is speciaal ontworpen voor professionals binnen de zorgsector. Dit omvat medewerkers van zorginstellingen, juristen, functionarissen voor gegevensbescherming/privacy officers en secretarissen van de Raad van Bestuur. Bestuurders en toezichthouders in de gezondheidszorg zullen eveneens veel waarde halen uit de gedeelde inzichten en kennis.

 

Vanaf uw werkplek

Het webinar wordt gegeven via het programma Webex en is te volgen via uw computer. U kunt live meekijken én meepraten met onze specialisten. Zo heeft u geen reistijd en kunt u met een investering van één uur worden bijgepraat over onderwerpen die uw dagelijkse werk direct raken. De deelnamelink ontvangt u 2 werkdagen voorafgaand aan het webinar.

 

Aanmelden en afloop

U kunt zich via de button bovenaan deze pagina aanmelden voor dit webinar. Na afloop ontvangt u de presentatie, terugkijklink en het evaluatieformulier.

 

Vragen

Heeft u vragen? Stuur dan gerust een e-mail naar wilma.vanommen@nysingh.nl

 

 

Sprekers

Wouter Terpstra

Advocaat

Brenda Leferink

Advocaat
Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors