Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Wet arbeidsmarkt in balans – WAB

Wet Arbeidsmarkt in Balans - WAB | NysinghPer 1 januari 2020 is het arbeidsrecht ingrijpend veranderd door de inwerkingtreding van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

De invoering van de WAB brengt de volgende veranderingen met zich mee:

  • Verschillende WW-premies voor vaste en tijdelijke dienstverbanden;
  • Cumulatie van ontslaggronden;
  • Wijziging in (de berekening) van de transitievergoeding;
  • Ketenregeling wordt opgerekt naar 36 maanden;
  • Payrolling komt in de wet;
  • Nieuwe verplichtingen bij oproepcontracten.

WAB Quick Scan

Welke gevolgen heeft de WAB voor uw organisatie? Heeft u alle aanpassingen in beeld? Zijn de juiste voorbereidingen getroffen? Laat u niet onnodig verrassen. Wij helpen u met de praktische ‘vertaling’ van de WAB naar uw eigen onderneming aan de hand van de WAB Quick Scan.

Tijdens een persoonlijk vragengesprek met één van onze arbeidsrecht specialisten, komen alle veranderingen door de invoering van de WAB aan bod. Op basis van uw antwoorden ontvangt u een rapport waarin concrete aandachtspunten en tips voor uw organisatie staan. Zo weet u of uw organisatie WAB-proof is.

Wij bieden u deze WAB Quick Scan aan tegen een vaste prijs. Vul het contactformulier in voor vrijblijvende informatie over de WAB Quick Scan.


E-book WAB

Het ingaan van de WAB betekent de nodige veranderingen op het gebied van het ontslagrecht, de ketenregeling, de berekening van de transitievergoeding en nog een aantal andere zaken. Maar wat verandert er nu precies? En waar moet u als werkgever allemaal rekening mee houden? In het E-book ‘Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) – flex minder flex, vast minder vast’ zetten wij de veranderingen in hoofdlijnen voor u uiteen.

Download E-book


Nysingh’s modeldossier

Met de WAB is de cumulatiegrond ingevoerd waardoor ontslaggronden met elkaar kunnen worden gecombineerd om tot een ontbinding van de arbeidsovereenkomst te komen. Het personeelsdossier is daarmee belangrijker dan ooit. Om het personeelsdossier zoveel mogelijk op orde te hebben, hebben wij Nysingh’s Modeldossier gemaakt. Een handzame gids om u in de praktijk van dienst te zijn met praktische informatie, tips (do’s and don’ts), een stappenplan en modelbrieven.

Download modeldossier


Kennisoverdracht

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het arbeidsrecht? Wij geven regelmatig online seminars  en organiseren diverse events en cursussen, waarin we u bijpraten over de actualiteiten in het arbeidsrecht. Bekijk ons complete aanbod op de Nysingh Academy.


Meer informatie of advies over de WAB

Wilt u meer informatie over deze wet en wat de gevolgen kunnen zijn voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze specialisten.

Special topics