Online Leergang Grondzaken en de Omgevingswet

In deze online leergang Grondzaken en de Omgevingswet worden op praktische wijze de aanstaande wijzigingen met betrekking tot deze wet op een rij gezet en krijgt u nuttige ‘tips en tricks’. Ook wordt ingegaan op de huidige praktijk en regelgeving en diverse (andere) actualiteiten.


Volledig leergang

Wij bieden deze leergang Grondzaken en de Omgevingswet, bestaande uit vijf online cursussen, aan voor € 275 (excl. btw) per persoon.

 

 

Losse online cursussen

De kosten per online cursus bedragen € 90 (excl. btw) per persoon.

 

 


Online cursus 1: Voorkeursrechten en de Omgevingswet

  • Oorspronkelijke uitzenddatum: 20 april 2020 | Duur: 1 uur
  • Docent: Jessica de Roos

Het vestigen van een voorkeursrecht, hoe pak je dat aan? Waarop te letten en wat gaat er veranderen? Aandachtspunten en praktische tips aan de hand van concrete voorbeelden. Vanzelfsprekend blikken we ook vooruit op de procedure en wijzigingen onder de Omgevingswet.

Online cursus 2: Onteigenen en de Omgevingswet

Op welke wijze verschilt de nieuwe onteigeningsprocedure van de huidige? Wat betekent dit voor het minnelijk overleg, de rechtsbescherming en doorlooptijden van de procedure? Hoe komt een onteigeningsbeschikking eruit te zien? Wat wordt de rol van de notaris? Antwoord op deze vragen en toelichting hoe de nieuwe procedure toe te passen.

Online cursus 3: Nadeelcompensatie en planschade en de Omgevingswet

  • Oorspronkelijke uitzenddatum: 18 mei 2020 | Duur: 1 uur
  • Docent: Bas ten Kate

Ook de regels over planschade en nadeelcompensatie gaan flink veranderen. Die verandering gaat veel verder dan een aanpassing van het bestaande systeem aan het nieuwe omgevingsrecht. De wijzigingen op een rij, voorzien van een toelichting en een kritische noot. Is het nieuwe systeem rechtvaardiger dan het bestaande?

Online cursus 4: Gedoogplichten en de Omgevingswet

  • Oorspronkelijke uitzenddatum: 25 mei 2020 | Duur: 1 uur
  • Docent: Jessica de Roos

De Omgevingswet maakt een einde aan de lappendeken van de bij gedoogplichten betrokken wetten en rechters. Voortaan leggen overheden steeds zélf de gedoogplicht op. Wat betekent dat voor de procedure en doorlooptijden? Op welke schadevergoeding kan de rechthebbende rekenen? Dit seminar geeft inzicht in de actuele ontwikkelingen, aanstaande wijzigingen en consequenties voor uw praktijk.

Online cursus 5:  Kostenverhaal en de Omgevingswet

De Aanvullingswet grondeigendom betekent aanzienlijke wijzigingen voor kostenverhaal. Een koppeling met nieuwe instrumenten, andere grondslagen en aangepaste procedurele vereisten en termijnen. Hoe hiermee om te gaan en met de verschillen tussen “gewone” en organische gebiedsontwikkeling?

 


Volledig leergang Grondzaken en de Omgevingswet

Wij bieden deze leergang Grondzaken en de Omgevingswet, bestaande uit vijf online cursussen, aan voor € 275 (excl. btw) per persoon.

 

 

Losse online cursussen

De kosten per online cursus bedragen € 90 (excl. btw) per persoon.

 

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors