Webinar arbeidsrecht | Onderzoeks- en informatieplicht werkgever

Op dinsdag 2 maart 2021 heeft Wilco Nieuwenhuis het maandelijkse webinar ‘Actualiteiten Arbeidsrecht’ gegeven. Daarin is onder andere de onderzoeks- en informatieplicht van werkgevers aan de orde gekomen.

Voorzichtigheid is geboden

Op grond van goed werkgeverschap moet een werkgever zorgvuldig handelen met betrekking tot de genomen beslissing van een werknemer over bijvoorbeeld:

  • het nemen van ontslag;
  • het instemmen met ontslag; of
  • het verlagen van het aantal uren.

Als een werknemer dergelijke besluiten neemt, dan is voorzichtigheid geboden. Een werkgever moet zich dan het volgende afvragen:

  • overziet de werknemer de gevolgen van wat hij doet?
  • meent de werknemer wat hij zegt?

Als er aanleiding is om te twijfelen aan het bovenstaande, dan is soms een actievere opstelling van de werkgever vereist.

Arbeidsongeschiktheid

Juist als een werknemer arbeidsongeschikt is, moet de werkgever extra goed opletten. Uit de rechtspraak blijkt bijvoorbeeld dat het neer komt op de vraag, bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst met een arbeidsongeschikte werknemer, of de werkgever gerechtvaardigd heeft mogen vertrouwen dat de werknemer daadwerkelijk tijdens zijn ziekte het dienstverband wilde beëindigen en afstand wilde doen van zijn aanspraken op loon. Een werkgever moet kritisch navragen of een werknemer de overeenkomst echt wel wilde sluiten.

 

Heeft u het webinar gemist?

Via deze terugkijklink kunt u het webinar terug kijken.

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages