Webinar arbeidsrecht | Wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof

Op dinsdag 11 mei 2021 heeft Allard Bekius het maandelijkse Online Seminar ‘Actualiteiten Arbeidsrecht’ gegeven. Daarin is onder andere het wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof aan de orde gekomen.

Het wetsvoorstel

Het doel van het wetsvoorstel is om mensen meer de ruimte te geven om te kiezen hoe ze zorg en werk kunnen combineren. Ouders kunnen nu al 26 weken aan ouderschapsverlof opnemen in de eerste acht levensjaren van hun kind. Het verlof is onbetaald, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt. Dit heeft tot gevolg dat niet iedereen het zich kan veroorloven om gebruik te maken van het verlof.

 

Het kabinet heeft daarom besloten om de eerste negen van de 26 weken van het ouderschapsverlof te gaan betalen. Op deze manier wordt gestimuleerd dat ouders daadwerkelijk het ouderschapsverlof opnemen.

Uitkering

Ouders krijgen een uitkering van 50% van het (maximum) dagloon van UWV. De eerste negen weken van het ouderschapsverlof worden alleen betaald als deze worden opgenomen voor de 1ste verjaardag van het kind. Ouderschapsverlof dat niet in het eerste jaar wordt opgenomen kan worden toegevoegd aan de 17 weken onbetaald verlof. Deze kunnen nog steeds tot de 8ste verjaardag van het kind worden opgenomen, maar zonder de uitkering. Voor werkgevers en werknemers blijft het mogelijk om daar aanvullende afspraken over te maken.

 

Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer, de beoogde inwerkingtreding is 2 augustus 2022.

 

 

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content