Sociaal domein in de zorg

Sinds de inwerkingtreding van de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet staan zorgaanbieders voor de nodige uitdagingen. Zorg wordt niet langer ingekocht door de zorgverzekeraars en zorgkantoren, maar door de gemeenten. Daardoor hebben zorgaanbieders te maken met een veelheid aan inkoopprocedures en voorwaarden. Ook zien zij zich geconfronteerd met steeds weer nieuwe vraagstukken op het gebied van privacy, de kwaliteit van de zorg en het toezicht daarop.

Heeft u een juridische uitdaging in het sociaal domein, waar u zelf niet uitkomt? Wij helpen u graag verder.

Eveline Schmitt-Hoogeterp

Advocaat, Partner

Wat kunnen de specialisten van Nysingh voor u betekenen?

De specialisten van Nysingh staan zowel gemeenten als zorgaanbieders in de cure en care bij. We zijn thuis in de zorg en als geen ander bekend met de ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Daarnaast hebben we diepgaande kennis van het gezondheidsrecht, contractenrecht, aanbestedingsrecht, subsidierecht, privacyrecht en governance & toezicht.

Sociaal domein

Van daaruit zijn wij in staat om het overzicht te behouden. En brengen we graag samen met u uw risico’s en mogelijkheden in beeld. Ook kunnen we u adviseren over het vormgeven van gemeentelijk beleid. Bij inkoopprocedures bijvoorbeeld, het opstellen en beoordelen van contracten, gegevensuitwisseling of het toezicht op en de verantwoording over de kwaliteit van de geleverde zorg.

 

Nysingh geeft praktisch advies, toegesneden op de vraagstukken die bij u leven. Als het niet anders kan, staan we u uiteraard graag bij in een juridische procedure. Of u nu werkzaam bent bij een gemeente of een zorgaanbieder, de advocaten van Nysingh helpen u graag.

Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors