Strafrecht

Ondernemingen en instellingen zijn gebonden aan talrijke gedetailleerde (uitvoerings)voorschriften die het economisch verkeer reguleren. Bij overtreding van deze voorschriften volgt justitieel onderzoek en mogelijk strafrechtelijke vervolging. Ook als er geen opzet in het spel is.

Wij begeleiden u graag tijdens een strafzaak.

Jaap Sijmons

Of counsel

Nysingh adviseert en procedeert op het gebied van fraude en het economisch-, milieu- en fiscaal strafrecht. Met kennis van vrijwel alle rechtsgebieden in huis hebben wij benodigde specialistische kennis altijd binnen handbereik.

Strafrecht in de zorg

Zorginstellingen krijgen en beroepsbeoefenaren in de zorg krijgen steeds vaker te maken met het strafrecht. Denkt u bijvoorbeeld aan fraudezaken, een controle van de FIOD bij mogelijke belastingfraude, levenseindevraagstukken of aan een calamiteit die leidt tot ernstige schade of het overlijden van de patiƫnt. Maar ook (mogelijk) seksueel misbruik kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek en (mogelijk) vervolging.

 

Daarnaast verzoekt justitie zorginstellingen regelmatig om medewerking bij de strafrechtelijke vervolging van derden. Op dat moment ontstaat er vaak een spanningsveld tussen het opsporingsbelang en andere belangen, zoals het recht op privacy van patiƫnten of personeel.

 

De specialisten van Nysingh hebben veel ervaring met het (medisch) strafrecht. Wij helpen u graag.

Strafrecht in het onderwijs

Strafrechtelijke onderzoeken in het onderwijs, bijvoorbeeld bij vermoedens van seksueel grensoverschrijdend gedrag, hebben altijd grote impact op alle betrokkenen. Bovendien spelen emoties en persgevoeligheid een grote rol. Onderwijsinstellingen hebben daarbij zowel een zorgplicht naar ouders/leerling(en) of student(en) als naar de medewerker(s). Dit complexe krachtenveld vraagt om extra aandacht en tactisch en behoedzaam handelen. In dergelijke gevoelige zaken wijst Nysingh u graag de weg. We werken hierbij nauw samen met een gespecialiseerde en ervaren strafrechtadvocaat.

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors