Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

mr. C.T. Dekker (Cees)

Advocaat
dekker
LocatieZwolle
BranchesFood & Agri, Zorg
RechtsgebiedenEuropees recht, Mededingingsrecht, Staatssteun
Telefoon+31 38 425 92 07
Mobiel+31 6 10 01 75 80

Mr. C.T. (Cees) Dekker is sinds 1989 advocaat en is sinds 2006 compagnon bij ons kantoor. Voordien was hij hoofd van de Juridische Dienst van de ACM, voorheen NMa (1998-1999) en werkzaam bij een advocatenkantoor in Rotterdam. Hij was daarnaast verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam.

Cees Dekker is gespecialiseerd in Europees recht, mededingingsrecht en staatssteun en heeft op deze gebieden ruime ervaring met procedures voor de nationale en Europese rechters. Hij adviseert ondernemingen over (de mededingingsrechtelijke aspecten van) samenwerking, de vormgeving van hun commerciële strategie en distributie in heel uiteenlopende sectoren, maar met een bijzondere focus op agro & food en gezondheidszorg. Hij heeft een grote ervaring in het bijstaan van ondernemingen en brancheorganisaties in kartelonderzoeken van de ACM en de Europese Commissie.

Op het gebied van Europees recht adviseert hij en procedeert hij over de import in de EU van met name agro- en food producten en met betrekking tot voedselveiligheid, gezondheidsclaims, veterinaire en fytosanitaire regelgeving.

Op het gebied van staatssteun adviseert hij meerdere provincies en gemeenten (subsidies, deelnemingen in ondernemingen, PPS, bedrijfsverplaatsingen, aanleg van (digitale) infrastructuur, steun aan voetbalclubs). Cees heeft een bijzondere expertise in de begeleiding van meldingen van steunmaatregelen bij de Europese Commissie en de bijstand bij onderzoeken van de Commissie naar mogelijk onrechtmatige steun. Daarnaast staat hij overheden bij op het gebied van de terugvordering door de Commissie gelden uit de stuctuurfondsen en op het gebied van Markt & Overheid.

Cees Dekker is mede-coördinator van en hoofddocent bij de post-academische Grotius Opleiding Mededingingsrecht, auteur van het handboek Nederlands Mededingingsprocesrecht, mede-auteur van het boek “Staatssteun in de decentrale praktijk” en medewerker van het vaktijdschrift Markt & Mededinging. Hij is tevens mede-voorzitter van de internationale Specialty Group Competition & Antitrust van ons internationale samenwerkingsverband TAGLaw.


Advocaat sinds:

1989

Opleiding:

Rijksuniversiteit Groningen

Vreemde taal:

Engels

Specialisaties:

  • Europees recht
  • Mededingingsrecht
  • Staatssteun

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging voor Mededingingsrecht
  • Nederlandse Vereniging voor Europees Recht

Bijzondere functies:

  • Hoofddocent Grotius specialisatieopleiding Eur. en Ned. Mededingingsrecht
  • Medewerker tijdschrift Markt & Mededinging

Vermeldingen

undefined

Onze mensen