Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

mr. P.L.G. Haccou (Patrick)

Advocaat
haccou
LocatieArnhem
BranchesOverheid
RechtsgebiedenGrondbeleid en gebiedsontwikkeling, Onteigeningsrecht, Organisatie van het openbaar bestuur, Overheidsaansprakelijkheid, Vastgoedtransacties
Telefoon+31 26 357 57 35
Mobiel+31 6 22 90 78 06

Patrick Haccou is een ervaren specialist in vastgoed en publiek-private samenwerking. Op pragmatische wijze adviseert hij (semi-)overheden en projectontwikkelaars over samenwerkingsconstructies, waarbij de overheid is betrokken. Zijn vakgebied varieert van gebiedsontwikkeling en grondbeleid (onteigening, Wvg, grondexploitatie en kostenverhaal) tot samenwerkingsconstructies (publiekprivaat en publiek-publiek). Zijn expertise bestaat uit strategische advisering, contractvorming en procederen.

Patrick is betrokken (geweest) bij grote (infrastructurele) projecten, zoals de HSL, de Betuweroute, de Hanzelijn, de Blauwe Stad en bij diverse (her)ontwikkelingslocaties in heel het land. Voorts adviseert hij over de opzet van gemeenschappelijke regelingen, vastgoedtransacties en andere samenwerkingsverbanden waarbij de overheid is betrokken. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en workshops over juridische onderwerpen uit zijn praktijk.

Binnen Nysingh is Patrick voorzitter van de Marktgroep Overheid. Op het onteigeningsblog van Nysingh staan artikelen van zijn hand.


Advocaat sinds:

1994

Opleiding:

Universiteit Leiden

Lidmaatschappen:

  • Vereniging van Onteigeningsrecht Advocaten (VOA)
  • Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
  • Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)

Specialisaties:


Onteigeningsblog

Onze mensen