Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Congres Arbeidsrecht 2020 ‘Alle veranderingen op een rij’

Tijd:
13:00 uur - 19:00 uur
Plaats:
Utrecht
Locatie:
Stadion De Galgenwaard
Voor wie:
HR adviseurs, Juristen arbeidsrecht

De recente veranderingen binnen het arbeidsrecht vragen om een congres waarin het arbeidsrecht in al haar vormen centraal staat. Of u nu werkzaam bent binnen de sector overheid, onderwijs, zorg of ondernemingen, de intreding van de WNRA, de WAB en de uitspraken van de Hoge Raad zorgen ervoor dat ook uw dagelijkse praktijk verandert.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop / ontvangst*
13:30 – 14:00 Opening
14:00 – 14:45 Workshopronde 1
14:45 – 15:30 Pauze*
15:30 – 16:15 Workshopronde 2
16:15 – 17:00 Workshopronde 3
17:00 – 17:15 Plenaire afsluiting
17:15 – 19:00 (Aangeklede) borrel*

* Tijdens deze momenten bent u bij drie stands welkom om met onze arbeidsrecht experts in gesprek te gaan over de onderwerpen platformarbeid, slapende dienstverbanden en normoverschrijdend gedrag.

Workshops

Deze middag kan er aan drie verschillende workshops worden deelgenomen. De workshops die worden aangeboden zijn:

Workshop 1: Actualiteiten rechtspraak

Wij staan stil bij de uitspraken van de Hoge Raad en de gerechtshoven. Wij gaan dieper in op het eenzijdige wijzigingsbeding en de verworven rechten. Daarnaast bespreken wij de gedeeltelijke transitievergoeding, de transitievergoeding bij rechtsgeldig ontslag op staande voet en tot slot de transitievergoeding ondanks het verstrijken van de vervaltermijn. Uiteraard staan we ook stil bij de allerlaatste ontwikkelingen in de rechtspraak.

Workshop 2: WAB I – Flexibele arbeid, wat kan er (nog wel)?

Tijdens deze workshop beantwoorden wij diverse vragen. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de WAB voor u als werkgever en voor de oproepkracht? Wanneer is er sprake van payrolling en waar moet u als werkgever dan rekening mee houden? Welke alternatieven zijn er om flexibiliteit te behouden? En wat is contracting precies?

Workshop 3: WAB II – Disfunctioneren tips & trucs

In deze workshop vertalen wij de actuele en relevante rechtspraak naar concrete handvatten voor de dagelijkse HRM-praktijk. Wij geven antwoord op vragen zoals; hoe maak ik disfunctioneren inzichtelijk en welke mogelijkheden heb ik als werkgever als het functioneren niet verbetert? En hoe ga ik (strategisch) om met een combinatie van bijvoorbeeld disfunctioneren en conflict of disfunctioneren en verslaving (zou dat een i-grond kunnen zijn?).

Workshop 4: Reorganiseren, samenwerken en medezeggenschap

Wij vertellen u, hoe u als HRM adviseur, een reorganisatieproces soepel kunt laten verlopen. Tevens belichten we kort de relevante rechtspraak. Wist u bijvoorbeeld dat de Hoge Raad inmiddels 8 arresten over de reikwijdte van het politiek primaat heeft gewezen?

Workshop 5: Ontslag – arbeidsconflict en actualiteiten

Aan de hand van een casus bespreken we het onderwerp ‘arbeidsconflicten’. Wanneer is er sprake van een verstoorde verstandhouding en wat mag u van een medewerker verwachten? Daarnaast staan we stil bij het ontbinden van een contract op basis van bijvoorbeeld de cumulatiegrond (i-grond).


Vragen

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Karin Jurriaans:
M: karin.jurriaans@nysingh.nl | T: 088 752 00 10

Terug naar Nysingh Academy