Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Bits of Freedom spreekt op Event AVG & PrivacyAVG NysinghOp 11 oktober organiseert Nysingh een vervolgevent AVG & Privacy in het Van der Valk Hotel in Apeldoorn. David Korteweg van Bits of Freedom en verschillende specialisten van Nysingh blikken terug op de eerste maanden na de inwerkingtreding van de AVG. Ook kijken ze vooruit wat de effecten zijn van de nieuwe wetgeving.

Nysingh heeft op 30 januari jl. een groot evenement georganiseerd om onze cliënten voor te bereiden op de AVG. De interesse in het evenement was groot: er waren 350 deelnemers en de reacties op het evenement waren zeer positief.

Aanmelden

Wilt u dit event bijwonen, dan kunt u zich hier aanmelden.
Attendeer ook uw collega op dit evenement!


Gastspreker

Wij zijn zeer verheugd dat David Korteweg van Bits of Freedom onze gastspreker is. David gaat in op het belang van privacy en de praktische gevolgen van inbreuken op dit grondrecht.

Programma

 • 14:30 – 15:00 uur  Ontvangst
 • 15.00 – 15.15 uur   Start van het programma
 • 15:15 – 16:15 uur    David Korteweg – Privacy Expert – Bits of Freedom
 • 16:15 – 16:30 uur   Pauze
 • 16:30 – 17:15 uur   Keuze uit de volgende sessies:
  – E-commerce & Privacy
  – HR & Privacy
  – Insurance & Privacy
  – Overheid & Privacy
  – Zorg & Privacy
  – Onderwijs & Privacy
 • 17:15 – 18:00 uur   Borrel

Sessies

Aansluitend blikken onze advocaten samen met een aantal cliënten terug op de eerste ‘AVG-maanden’. Welke veranderingen heeft u in uw organisatie moeten toepassen? Wat is er veranderd sinds de AVG van kracht is? Hoe wordt de AVG inmiddels gehandhaafd, een half jaar na inwerkingtreding? Wij lichten deze en andere vragen toe en geven praktische handvatten voor de toekomst in onderstaande sessies:

E-commerce & Privacy | Praktijkvoorbereiding AVG
Edwin van de Steeg (Wehkamp) en Rutger Ketting (Nysingh) bespreken de algemene ontwikkelingen sinds de invoering van de AVG.
Rutger zal daarbij ingaan op de belangrijkste juridische aspecten en Edwin zal de vertaalverslag maken naar de praktijk wat de ervaringen van Wehkamp zijn sinds de invoering. Waar is Wehkamp tegenaan gelopen en wat is er allemaal op hen afgekomen?

HR & Privacy | De AVG in de HR-praktijk
Allard Bekius praat u bij over de invloed van de AVG op de HR-praktijk. Welke rol hebben werkgever, werknemer en derden (zoals een externe salarisadministrateur)? Ook de verwerking van bijzondere persoonsgegevens en do’s & dont’s bij screening komen aan bod.

Insurance & Privacy | AVG: compliancy & verzekeren
Stijn de Zwart bespreekt namens Nysingh de invloed van de AVG op verzekeraars:
– De verzekeraar en de tussenpersoon
– De Gedragscode
– Beveiliging van persoonlijke gegevens
– Praktische problemen (deelnemers worden opgeroepen hun problemen toe te zenden, zou jij daar iets voor kunnen verzinnen?)

Overheid & Privacy
De sessie AVG & de overheid bestaat uit twee delen. Carola van Andel en Maarten van Nijendaal gaan allereerst in op het delen van persoonsgegevens tussen diverse overheidsorganen, en de afspraken die overheden in dat kader moeten maken. Daarnaast staan zij stil bij de verhouding tussen de bescherming van persoonsgegevens en de transparantie(verplichtingen) van bestuursorganen.

Zorg & Privacy
Willemien Kastelein en Brenda Leferink vertellen u meer over de verhouding beroepsgeheim en de AVG; wanneer is een FG verplicht in de zorg en waar moet u op letten bij de patiënt en sociale media.

Onderwijs & Privacy
De sessie met Jasper Scholtens omvat die onderwerpen die relevant zijn voor onderwijsinstellingen. Specifieke wetgeving en een aantal toepassingen van algemene wetgeving voor onderwijsinstellingen worden behandeld.


Route

Van der Valk Hotel Apeldoorn
Landgoedlaan 26
7325 AW Apeldoorn
Routebeschrijving

Let op: dit is het nieuwe Van der Valk Hotel in Apeldoorn langs de A50 (afslag Apeldoorn/Teuge)

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Indien de parkeerplekken bij de hoofdingang bezet zijn, zijn er parkeerplekken links van het hotel (aan de kant van de snelweg).

Meer informatie

Nysingh heeft verschillende E-books gepubliceerd over de AVG. Deze kunt u hier downloaden.

Voor meer informatie over spreker David Korteweg van Bits of Freedom gaat u naar https://www.bof.nl/mensen/david-korteweg/


Vragen

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Margriet Sanders:
M: margriet.sanders@nysingh.nl

Terug naar Nysingh Academy