Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Online seminar | Privacy in het sociaal domein


Op dinsdag 19 november van 11:00 – 12:00 uur organiseert Nysingh het online seminar ‘Privacy in het sociaal domein’.

Heeft u goed zicht op uw verantwoordelijkheid als ambtenaar binnen het sociaal domein? Welke mogelijkheden biedt de wet om persoonsgegevens binnen het sociaal domein te verwerken? Hoe verhoudt dit zich tot de AVG? Hoe zorgt u ervoor dat de betrokken medewerkers binnen het sociaal domein hun taak binnen de wettelijke bevoegdheden uitoefenen?

Als gemeenteambtenaar bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van de diverse taken binnen het sociaal domein. Het vaststellen van de zorgbehoefte van de cliënt en het verstrekken van voorzieningen om aan die zorgbehoefte van de cliënt te voldoen, gaan gepaard met de verwerking van diverse (soms zeer gevoelige) persoonsgegevens. De wetgeving binnen het sociaal domein stelt dan ook strenge eisen aan het verwerken van deze persoonsgegevens.

Tijdens het online seminar zullen we het onderwerp ‘privacy in het sociaal domein’ uitvoerig bespreken.

Carola van Andel en Maarten van Nijendaal, specialisten Privacyrecht, verzorgen dit seminar. Carola en Maarten zijn lid van onze Marktgroep Overheid en verzorgen regelmatig (inhouse) cursussen over Privacy.

Aanmelden

Meld u vandaag nog aan voor het seminar op dinsdag 19 november aanstaande. Deelname is kosteloos. Ook uw collega’s zijn van harte uitgenodigd. Na uw inschrijving ontvangt u per e-mail een link waarmee u uw wachtwoord kunt aanmaken. Vóór het seminar ontvangt u een herinnering met daarin de link naar het online seminar. Indien u al eerder heeft deelgenomen aan een van onze online seminars, dan kunt u na uw aanmelding eenvoudig met uw inloggegevens inloggen.

Save the date

Op 21 januari 2020 verzorgen Carola van Andel en Maarten van Nijendaal een verdiepingscursus ‘Privacy in het sociaal domein’. U ontvangt daarvoor te zijner tijd een uitnodiging.

Vragen

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar marianne.vandelft@nysingh.nl of bel 088 – 7520237.

Terug naar Nysingh Academy