Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Samenwerking en fusies in de zorg

Bijeenkomst voor bestuurders, management en juristen in de zorg


Samenwerking en fusies in de zorg worden steeds belangrijker in het streven naar onder meer een betere kwaliteit en betaalbaarheid van zorg. Uit onze praktijk blijkt dat veel instellingen bij samenwerkings- of fusietrajecten tegen allerlei zaken aanlopen die dergelijke trajecten aanzienlijk kunnen vertragen of ophouden.
Met onze brede ervaring in de begeleiding van samenwerkings- of fusietrajecten van diverse instellingen, zullen wij tijdens de Nysingh Academy Zorg op 21 maart 2019 dieper ingaan op de verschillende juridische ins en outs en zaken die van belang zijn bij fusies en samenwerking, zodat u uw samenwerking of fusie succesvol kunt vormgeven. Denk daarbij aan het opstellen van overeenkomsten, het doorlopen van de trajecten bij de NZa en ACM, het inrichten van de governance, het betrekken van uw personeel en het hanteren van tijdslijnen en uitwerken van plannen.

Programma

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst ‘Samenwerking en fusies in de zorg’ op donderdag 21 maart 2019.

Het programma is als volgt:

12:00 uur Ontvangst met lunch
13:00 uur Start inhoudelijk programma. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Verschillende samenwerkingsvormen
  • Fusieplan, Business case, due diligence onderzoek
  • Mededingingscheck
  • Het op de juiste wijze betrekken van partijen die een rol spelen: zorgverzekeraars, gemeenten, waarborgfonds zorg, college sanering zorgverzekeringen, maar ook interne gremia zoals de ondernemingsraad, cliëntenraad en raad van toezicht
  • Rol NZa en ACM en aanpak

17:00 uur Borrel
18:00 uur Afsluiting

Sprekers

De specialisten van Nysingh op het gebied van samenwerking en fusies in de zorg die zullen spreken op deze bijeenkomst zijn:

Martijn van de Mortel, advocaat-partner bij Nysingh, specialist Arbeidsrecht
Cees Dekker, advocaat-partner bij Nysingh, specialist Mededingingsrecht in de zorg
Tessa van den Ende, advocaat-partner bij Nysingh, specialist Gezondheidsrecht en voorzitter van de Marktgroep Zorg

Gastspreker

De Nysingh Academy Zorg is zeer verheugd dat Christianne Suurland, Secretaris Raad van Bestuur bij Liberein, als gastspreker zal vertellen over het fusietraject van de twee instellingen waaruit Liberein is ontstaan en met name over de praktische zaken die daarbij komen kijken. Christianne Suurland zal ingaan op het fusietraject en de lessons learned, waarmee een ware kijk in de praktijk wordt geboden.

Locatie

Graag ontvangen we u op het kantoor van Nysingh in Utrecht aan de Maliebaan 83. Parkeren kan aan de Maliebaan zelf. Klik hier voor de link naar de routebeschrijving of openbaar vervoer.

Prijs

€ 75 per persoon. Dit is inclusief lunch en borrel.
Nodig uw collega uit!

Is deze Academy ook interessant voor uw collega? U kunt uw collega(‘s) aanmelden via het aanmeldformulier.

 

Over de Nysingh Academy Zorg

De Nysingh Academy Zorg is een reeks van trainingen en seminars met diverse onderwerpen. De volgende trainingen staan gepland in juni en oktober 2019. In juni gaan we in op het al dan niet melden van calamiteiten en incidenten bij de inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd. In oktober behandelen we het beheren en up-to-date houden van de diverse contracten in een zorginstelling.


Vragen

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Wilma van Ommen:
M: wilma.vanommen@nysingh.nl

Terug naar Nysingh Academy