Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Seminar uitdijende zorgplicht scholen


Bent u nieuwsgierig geworden hoe deze situatie afloopt? Herkent u deze of een soortgelijke situatie en wilt u weten hoe u het beste kunt handelen?
Kom dan naar het seminar ‘Uitdijende zorgplicht scholen’ op donderdag 8 november 2018!


onderwijsGratis bijeenkomst voor PO, VO, MBO, HBO en WO onderwijsinstellingen

Medewerkers, ouders en leerlingen/studenten vragen en verwachten steeds meer van onderwijsinstellingen. Zo is het kennelijk heel normaal geworden om te klagen over allerhande gedragingen. En de school zelfs aansprakelijk te stellen voor bijvoorbeeld het missen van de schoolfoto, het feit dat hun kind niet kan meekomen binnen het reguliere onderwijs/passende onderwijskwesties, het gegeven schooladvies of een negatief bindend studieadvies, opgelopen studievertraging, pesten, ongevallen etc. En lang niet altijd zonder succes, gelet op de tendens in de rechtspraak en de toename van het aantal verzekeringsclaims.

De zorgplicht van scholen jegens medewerkers, ouders en leerlingen groeit, het risico op aansprakelijkheid en claims wordt groter.


Gratis seminar

Nysingh en Aon Verzekeringen praten u tijdens het seminar ‘Uitdijende zorgplicht scholen’ graag bij over de actualiteiten rondom de uitdijende zorgplicht en de toename van claims. Wat kan u doen als school om u daarop (nog beter) voor te bereiden en tegen te wapenen? Aan welke schade moet worden gedacht en welke verzekeringen zijn er nodig?

Aanmelden

Wilt u deze middag bijwonen, dan kunt u zich hier aanmelden.
Attendeer ook uw collega op dit evenement!

Programma

13:15 – 14:00 Inloop
14:00 – 14:45 Actualiteiten rondom de groeiende zorgplicht en de toename van claims, wat kunt u aan de voorkant doen (Nysingh)
14:45 – 15:30 Schade- en verzekeringssoorten (Aon Verzekeringen)
15:30 – 16:15  Pauze
16:15 – 17:15 Handige tips en trics voor de praktijk aan de hand van diverse casusposities (Nysingh en Aon Verzekeringen)
17:15 Afsluiting

Na afloop beschikt u over een aantal concrete en praktische handvatten om goed om te gaan met de groeiende zorgplicht. U weet wat u wel en niet moet doen bij een eventuele claim. We zullen u daarvoor meenemen naar een ‘levensechte’ situatie.


Neem gerust iemand mee!

Vanzelfsprekend kunt u collega’s meenemen naar deze sessie. U kunt uw collega ook aanmelden via het aanmeldformulier.


Vragen

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Brenda Gielink:
M: brenda.gielink@nysingh.nl | T: 038 425 92 35

Terug naar Nysingh Academy