Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Wat zijn de juridische risico’s en kansen voor circulair bouwen?

Tijd:
13:30 uur - 17:00 uur
Plaats:
Provincie Gelderland
Locatie:
Markt 11 | Arnhem
Spreker(s):
Voor wie:
Iedereen die in het werk te maken heeft met circulair bouwen

Circulair bouwen: de uitdagingen zijn groot en de ambities zijn fors!

Er wordt veel gesproken over en gestudeerd op circulair bouwen, maar bedrijven, opdrachtgevers en overheden zijn nog erg afwachtend. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen en de (herziene) Aanbestedingswet 2012 bieden misschien meer ruimte dan u denkt.

Bijeenkomst

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst van Stichting Circulair Bouwen, Stichting Kiemt, Circles en Nysingh. Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn de advocaten Matthijs Mutsaers, specialist (circulair) aanbesteden, Matthias Kruisselbrink, specialist bestuursrecht (energie en duurzaamheid) en notaris Edith Dutmer, specialist vastgoed bij Nysingh. Edith, Matthias en Matthijs zijn verbonden aan de marktgroep Overheid van Nysingh. Zij geven uitleg over de onderstaande onderwerpen en gaan daarover ook graag met u in gesprek:

  • De juridische mogelijkheden en kansen binnen Europese aanbestedingsrichtlijnen en de Nederlandse Aanbestedingswet 2012 om te experimenteren en circulaire (bouw)projecten tot stand te brengen en te stimuleren.
  • Mogelijkheden en ervaringen met zakenrechtelijke regelingen zoals opstalrecht en erfpacht.
  • Bestuursrechtelijke aspecten met betrekking tot circulair bouwen.
  • Relevante rechtspraak.

Vragen en ervaringen delen

Heeft u vragen of wensen op het gebied van aanbestedingsrecht, bestuursrecht en vastgoed gerelateerd aan circulair bouwen? Laat het ons dan weten via het aanmeldformulier. We proberen uw vragen zoveel mogelijk aan bod te laten komen tijdens de bijeenkomst. Afhankelijk van de ingediende vragen en casussen wordt het programma hierop aangepast.

Deze bijeenkomst is de eerste uit een serie meetings georganiseerd door de Stichting Circulair Bouwen samen met Nysingh, Rabobank, Radboud Universiteit en overige partijen. Klik hier voor de vervolg bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd vanuit de Hotspot Circulaire Weginfrastructuur en worden mede mogelijk gemaakt door het Operationeel Programma Oost.


Vragen

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Géri Delfgou:
M: geri.delfgou@nysingh.nl | T: 06 - 303 980 50

Terug naar overzicht