Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Anita de Ruiter

Advocaat
Anita de Ruiter advocaat
LocatieArnhem
BranchesSchadeclaims
RechtsgebiedenAansprakelijkheidsrecht, Vervoerrecht, Verzekeringsrecht
Telefoon+31 (0)88 752 00 29
Mobiel+31 (0)6 10 60 60 27

Anita de Ruiter werkt sinds 2007 bij Nysingh, waar ze deel uitmaakt van de sectie Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer. Anita adviseert en procedeert over technische schades, zoals bouwschades (CAR), brandschades, fraude en overige verzekeringsrechtelijke kwesties.  Anita vertegenwoordigt verzekeraars, hun verzekerden en grote aannemers en/of bouwcombinaties in civielrechtelijke, tuchtrechtelijke en arbitrale procedures in zowel aansprakelijkheids- als dekkingsgeschillen. Daarnaast adviseert zij verzekeraars en assurantiemakelaars over dekkingsvraagstukken en de uitleg en het opstellen van polisvoorwaarden.

Momenteel werkt ze samen met haar collega Tjalling Dorhout Mees aan een boek over arbitrale uitspraken inzake CAR-verzekeringen. Daarnaast is zij als redacteur verbonden aan het tijdschrift Rechtspraak Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht (RAV)

Snel tot de kern komen en efficiënt procederen, dat is Anita ten voeten uit. En ze heeft altijd een praktische of creatieve oplossing als een zaak daarom vraagt.


Advocaat sinds:

2000

Opleidingen:

  • Universiteit van Amsterdam
  • Grotius specialisatieopleiding vervoerrecht

Vreemde taal:

  • Engels

Specialisatie:

  • Verzekeringsrecht

Lidmaatschap:

  • Bestuur Vereniging voor Verzekeringswetenschap

Onze mensen