Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

mr. P.L.G. Haccou (Patrick)

Advocaat
haccou
LocatieArnhem
BranchesOverheid
RechtsgebiedenGrondbeleid en gebiedsontwikkeling, Onteigeningsrecht, Organisatie van het openbaar bestuur, Overheidsaansprakelijkheid, Vastgoedtransacties
Telefoon+31 26 357 57 35
Mobiel+31 6 22 90 78 06

Patrick Haccou is een ervaren specialist in vastgoed en publiek-private samenwerking. Op pragmatische wijze adviseert hij (semi-)overheden, projectontwikkelaars en ondernemers over samenwerkingsconstructies. Zijn vakgebied varieert van vastgoed, gebiedsontwikkeling en grondbeleid (onteigening, Wvg, grondexploitatie en kostenverhaal) tot samenwerkingsconstructies (publiekprivaat en publiek-publiek). Zijn expertise bestaat uit strategische advisering, contractvorming en procederen.

Patrick is betrokken (geweest) bij grote (infrastructurele) projecten, zoals de HSL, de Betuweroute, de Hanzelijn, de Blauwe Stad en bij diverse (her)ontwikkelingslocaties in heel het land. Ook adviseert hij over vastgoedtransacties, de opzet van gemeenschappelijke regelingen en andere samenwerkingsverbanden waarbij de overheid en soms ook ondernemers betrokken zijn. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en workshops over juridische onderwerpen uit zijn praktijk.

Binnen Nysingh is Patrick voorzitter van de Marktgroep Overheid. Op het onteigeningsblog van Nysingh staan artikelen van zijn hand.


Advocaat sinds:

1994

Opleiding:

Universiteit Leiden

Lidmaatschappen:

  • Vereniging van Onteigeningsrecht Advocaten (VOA)
  • Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
  • Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)

Specialisaties:


Onteigeningsblog

Onze mensen