Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Hanneke van der Spoel

Advocaat
Hanneke van der Spoel
LocatieUtrecht
BranchesZorg
Telefoon+31 (0) 88 752 00 98
Mobiel+31 (0) 6 13 72 71 66

Mijn naam is Hanneke van der Spoel. Thuis in de zorg, met een specialisatie in gezondheidsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Met die kennis adviseer ik onder meer over privacy en het beroepsgeheim, samenwerkingsverbanden, tuchtrecht en zorginkoop. Dat doe ik voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, koepelorganisaties en individuele zorgverleners.

Voordat ik bij Nysingh kwam volgde ik een master Aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit Utrecht en een master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkte ik als Adviseur Gezondheidsrecht bij de artsenfederatie KNMG. Daar adviseerde ik artsen over juridische en medisch-ethische vragen. Ook werkte ik aan een project voor het Amsterdam UMC. Mijn gehele CV vindt u terug op LinkedIn.

Ik heb voor de advocatuur gekozen omdat ik graag de vertaalslag maak van ingewikkelde juridische kaders naar praktisch adviezen. Adviezen waar zorginstellingen en zorgverleners daadwerkelijk mee uit de voeten kunnen. Mijn motto is ‘Als je het niet simpel kunt uitleggen, begrijp je het niet goed genoeg’.

Bel of mail mij gerust.


Opleidingen

  • Universiteit Utrecht
  • Universiteit Amsterdam

 

Onze mensen