Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Niels Blokland

Advocaat
Profielfoto Niels Blokland advocaat Nysingh.
LocatieArnhem
RechtsgebiedenAansprakelijkheidsrecht, Letselschade, Verzekeringsrecht
Telefoon+31 (0)88 752 02 26
Mobiel+31 (0)6 20 52 41 60

Niels Blokland, sinds februari 2018 werkzaam bij Nysingh, studeerde rechten in Utrecht en Leiden, waar hij zich heeft toegelegd op het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Zijn masterscriptie ging over de aansprakelijkheid voor het verlies van een kans in medische zaken. Hij won daarmee de Scriptieprijs 2017 van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Tijdens een uitwisseling met de University of Auckland in Nieuw-Zeeland heeft Niels zich onder meer verdiept in de common law en de rechten van de inheemse volkeren.

Voordat Niels rechten ging studeren volgde hij twee jaar een officiersopleiding bij de Koninklijke Marine. In zijn vrije tijd zijn de liefde voor het water en de hang naar avontuur nog volop aanwezig; Niels is een fervent zeiler en duiker.


Advocaat sinds:

2018

Opleidingen:

  • Utrecht Law College (Honoursprogramma Bachelor Rechtsgeleerdheid)
  • University of Auckland, Nieuw-Zeeland (Uitwisseling)
  • Universiteit Leiden (Master Civiel Recht)

Vreemde taal:

  • Engels

Publicaties:

Aansprakelijkheid voor het verlies van een kans in medische zaken – Een rechtsvergelijkend onderzoek naar kansschade en loss of a chance als oplossing voor een onzeker oorzakelijk verband.

Deze bewerkte versie van de masterscriptie van Niels is gepubliceerd als boek door Juridische Uitgeverij Celsus. In het boek breekt Niels een lans voor het zogenaamde leerstuk ‘verlies van een kans’ in van het medische aansprakelijkheidsrecht. De scriptie heeft hem destijds de JBL&G Scriptieprijs en een vermelding als ‘Topscriptie’ in het Nederlands Juristenblad opgeleverd.

Onze mensen