Nysingh partner Oranje Fonds

Nysingh OranjeFondsMet ingang van 2019 heeft Nysingh een bijzonder partnerschap met het Oranje Fonds. Via het ‘Nysingh Fonds’ steunt Nysingh sociale projecten in de regio’s Utrecht, Zwolle en Arnhem. Het Nysingh Fonds richt zich daarbij op projecten rondom achterstand, armoede, groen als middel, minderheden en jongeren. Daarnaast ontvangt het Oranje Fonds juridische ondersteuning van Nysingh door het kosteloos inzetten van advocaten en notarissen.

 

Aanvragen voor een bijdrage uit het Nysingh Fonds worden beoordeeld door het Oranje Fonds. Meer informatie over het indienen van een aanvraag en de beoordelingsrichtlijnen zijn te vinden op de site van het Oranje Fonds.

Projecten

Het Oranje Fonds bouwt aan een samenleving waar iedereen mee kan doen, en is er voor iedereen die iets goeds wil doen voor een ander. In Nederland voelen ongeveer een miljoen mensen zich eenzaam en leven nog veel gezinnen in armoede. Daarom worden sociale projecten zoals maatjesinitiatieven voor eenzame ouderen en vrijwilligersprojecten tegen armoede gesteund. Ook nodigt het Oranje Fonds alle Nederlanders uit zich in te zetten voor een ander tijdens NLdoet, Burendag of als Maatje.

 

Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds, legt graag uit waarom het Oranje Fonds trots is op dit partnerschap. “Iedereen wil leven in een land waar mensen voor elkaar klaar staan. Wij zijn dan ook blij dat Nysingh zich daar samen met ons voor in wil zetten. Daarmee maken ook zij een enorm verschil voor anderen. Want als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor.”

 

Jan Heijn Meijer, voormalig lid van de RvB van Nysingh, voegt daaraan toe dat Nysingh uiteraard ook zelf enthousiast is over dit nieuwe partnerschap. “Nysingh heeft een actief MVO-beleid. Waar we in ons reguliere werk de focus op de zakelijke markt richten, past deze helpende hand aan het Oranje Fonds en degenen die het minder makkelijk hebben in onze samenleving daar helemaal bij!”

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors