Ruben van Amerongen over werken bij Nysingh

Ruben van Amerongen (advocaat-stagiaire)

Ruben van Amerongen

Hoe ben ik bij Nysingh terecht gekomen?

 

Tijdens mijn eerste master (privaatrecht) in Utrecht heb ik bij een bedrijf op Schiphol als ‘juridisch medewerker arbeidsrecht’ gewerkt. Ik wist hierdoor zeker dat ik een tweede master in het arbeidsrecht wilde volgen, de combinatie van juridische inhoud met de emotionele kant van het arbeidsrecht vind ik namelijk erg interessant.

 

 

Ik heb gekozen voor de master arbeidsrecht in Leiden en wist na meerdere stages in de advocatuur dat ik graag arbeidsrecht advocaat wilde worden. Toen het einde van mijn studententijd naderde, ben ik mij gaan verdiepen in een potentiële werkgever. Via vrienden hoorde ik over Nysingh en ben ik koffie gaan drinken met mijn huidige baas Allard Bekius in Utrecht en door hem ben ik enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij Nysingh als advocaat.

 

Wat mij aanspreekt om bij Nysingh te werken is de bijzondere mix van cliënten die wij bedienen. De sectie arbeidsrecht heeft cliënten uit het bedrijfsleven, de overheid, de gezondheidszorg- en onderwijssector. Dit zorgt voor juridisch interessante en afwisselende zaken. Ook het verschil in MKB en grote beursgenoteerde organisaties, zorgt voor diversiteit in de inhoud.

 

Opleiding
De eerste drie jaar heeft een beginnend advocaat-stagiaire naast de dagelijkse praktijk ook de verplichte beroepsopleiding van de Nederlandse orde van Advocaten. Nysingh geeft middels extra vrije dagen voldoende ruimte om te studeren voor de tentamens. Mijn ervaring is dat door deze geboden ruimte je de beroepsopleiding goed kunt combineren met het werk.

 

De organisatie Nysingh
De sfeer binnen Nysingh is heel erg open en collegiaal. Ik heb ervaren dat over het algemeen iedereen het leuk vindt om tijd te maken en jou iets te leren. Je krijgt snel eigen zaken en verantwoordelijkheden, maar je kunt daarbij altijd terugvallen op je collega’s. Deze combinatie maakt dat je snel heel veel leert. Door de verantwoordelijkheden en het feit dat je snel betrokken wordt bij problemen van cliënten heb je het gevoel dat je vanaf het begin af aan écht advocaat bent. Mocht je als beginnend advocaat graag snel zelf verantwoordelijkheid willen krijgen en in de praktijk meteen het vak van advocaat willen leren, dan is Nysingh een ontzettend goede werkgever om je carrière als advocaat te starten.

Nysingh biedt naast een juridische ontwikkeling ook een persoonlijke ontwikkeling, daarom past Nysingh zo goed bij mij. Binnen Nysingh is er ruimte voor cursussen op persoonlijk vlak en daarnaast worden er intern veel juridisch inhoudelijke cursussen georganiseerd die ervoor zorgen dat je kennis altijd ‘up-to-date’ blijft.

Nysingh is net als de advocatuur in verandering. Een van deze veranderingen is dat er een vertegenwoordiging van de jonge medewerkers is. Ik ben één van de oprichters van ‘Jong Nysingh’. Hier zijn jonge medewerkers een sparringpartner van de Raad van Bestuur van Nysingh. Ik vind het belangrijk dat ik in een organisatie werk die de betrokkenheid van haar medewerkers waardeert en hier ook naar wil luisteren.

 

Is jouw ambitie om bij een advocatenkantoor te werken die je naast de juridische inhoud ook persoonlijk laat ontwikkelen? Dan is Nysingh zeker een goede match voor jou.

 

naar vacatures

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content