Overheid & Duurzaamheid

Dat onze planeet en haar natuurlijke hulpbronnen niet onuitputtelijk zijn, weten we inmiddels maar al te goed. De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden zo langzamerhand overal zichtbaar, niet alleen meer in de poolgebieden. Dicht bij huis zien we dat de winning van aardgas ernstige risico’s meebrengt voor bewoners en bedrijven boven de Groningse aardgasbel. En grote kans dat de rest van de dichtbevolkte Nederlandse delta de gevolgen zal gaan ondervinden van de wereldwijde zeespiegelstijging. Om te voorkomen dat toekomstige generaties natte voeten krijgen, liggen hier grote uitdagingen voor de overheid.

Wij begeleiden u graag bij projecten op het gebied van duurzaamheid.

Rense Lubach

Advocaat

Deze uitdagingen vragen om een herinrichting van de huidige samenleving. En om ontwikkeling van alternatieven op vele terreinen. Te denken valt bijvoorbeeld aan de energietransitie van fossiele naar duurzame brandstoffen, het verduurzamen van gebouwen, grote projecten op het gebied van watermanagement (waaronder dijkversterkingen) en een ander beheer van schaarse hulpbronnen.

Overheid en Duurzaamheid

Juridisch advies over duurzaamheidsprojecten

Naar verwachting zullen vele innovatieve projecten en initiatieven de komende jaren de (beleids)agenda gaan bepalen. Daarbij zal er een nieuwe dynamiek ontstaan tussen de overheid, instellingen en het bedrijfsleven. De juridische vraagstukken die daarbij opkomen bestrijken verschillende disciplines.

 

Het duurzaamheidsteam van Nysingh bestaat uit advocaten en (kandidaat-)notarissen die ieder vanuit hun eigen expertise op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor kunnen wij onze kennis bundelen en u op pragmatische wijze begeleiden bij uw projecten. Onze specialisten hebben specifieke expertise op de volgende gebieden:

  • Samenwerking: contractvormen, ruimtelijke plannen, publiek-private en publiek-publieke samenwerking
  • Risicobeheersing: (overheids)aansprakelijkheid en verhaal van schade
  • Marktordening: staatssteun en aanbesteding
  • Financiering: subsidies en cofinanciering
  • Grondverwering in verband met dijkversterkingen, Ruimte voor de Rivier, zonne- en windparken

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors