Innovatie, Design & Fashion

Bij Innovatie, Design & Fashion draait het om originaliteit en creativiteit. Ironisch genoeg wordt u juist deze branches vaak geconfronteerd met piraterij en namaak. Om te voorkomen dat anderen met uw ontwerpen aan de haal gaan, is het dus belangrijk om uw intellectuele eigendomsrechten veilig te stellen. En voortvarend op te treden tegen inbreuken op die rechten. Als u dat nalaat worden die ontwerpen minder uniek en kunt u zelfs rechten verspelen.

Wij helpen u graag uw intellectuele eigendomsrechten te beschermen.

Tjibbe Fokkens

Of counsel

De bescherming van Innovatie, Design & Fashion

Met innoveren en creëren zijn de nodige investeringen in tijd, geld en creativiteit gemoeid. Maar succesvolle innovaties en ontwerpen worden vaak al snel nagemaakt. Daarom is het belangrijk om het resultaat van uw investeringen zo goed mogelijk te beschermen. Met de nodige kennis en een serieuze, professionele aanpak voorkomt u dat u met lege handen achterblijft. Nysingh geeft u hiervoor graag enkele nuttige tips.

Innovatie

Het handhaven van intellectuele eigendomsrechten

Succesvolle producten worden vrijwel altijd gekopieerd. Een compliment natuurlijk, ware het niet dat kopieën meestal van inferieure kwaliteit zijn en zorgen voor een lagere verkoop van de originele producten. Daardoor krijgt u te maken met oneerlijke concurrentie, winstderving en mogelijk zelfs reputatieschade. Als u uw intellectuele eigendomsrechten op uw ontwerpen heeft veiliggesteld, kunt u juridische stappen ondernemen op het moment dat u wordt geconfronteerd met namaak en piraterij.

Zelf beschuldigd van een inbreuk?

Als u zelf wordt beschuldigd van inbreuk op intellectuele eigendomsrechten adviseren wij u deze beschuldiging en eventuele sommaties niet naast u te neer te leggen, ook niet als u zeker denkt te weten dat de beschuldigingen onjuist zijn. Beter is het om zelf een advocaat in de arm nemen om te laten beoordelen of er inderdaad sprake is van inbreuk, en u te laten adviseren over de beste aanpak.

Juridisch advies over Innovatie, Design & Fashion

De specialisten van Nysingh treden op voor grote en kleinere ondernemingen, waaronder verschillende (exploitanten van) bekende merken en winkelketens, maar ook voor ontwerpstudio’s, reclamebureaus en overheidsinstellingen. Onze cliënten komen uit verschillende branches, maar met name uit de mode-, lifestyle-, design- en levensmiddelenindustrie. Ook adviseren wij regelmatig cliënten uit de sportbranche.

 

We hebben veel ervaring met de bescherming van intellectuele eigendomsrechten. We stellen IE-gerelateerde contracten op en we adviseren over de beste manier om intellectuele eigendomsrechten te beschermen en te handhaven. Ook adviseren en procederen we regelmatig over (internationale) inbreuken op intellectuele eigendomsrechten.

 

We helpen u graag. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over:

 • auteursrecht
 • modellenrecht
 • octrooirecht
 • merkenrecht
 • bedrijfsgeheimen
 • reclamerecht
 • handelsnaamrecht
 • domeinnamen
 • ongeoorloofde mededinging
 • slaafse nabootsing
 • inbreuken op intellectuele eigendomsrechten
 • parallelimport
Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors