Samenwerkingsverbanden

Succesvol samenwerken gaat niet vanzelf. Wat zijn daarbij de valkuilen? De juridische en bestuurlijke randvoorwaarden? Kiest u voor een volledig publieke samenwerking of voor publiek-private samenwerking? Hoe geeft u die samenwerking vorm in een waterdichte regeling? Hoe zit het met governance en toezicht? En met toetsing aan de staatssteunregels? Het opzetten van een samenwerkingsvorm heeft ook regelmatig fiscale consequenties. Daarnaast moeten de arbeidsverhoudingen op de juiste manier geregeld worden.

Heeft u vragen over samenwerken of deelnemingen? Wij denken graag oplossingsgericht met u mee.

Patrick Haccou

Advocaat, Lid Raad van Bestuur, Partner

De specialisten van Nysingh zijn thuis in alle mogelijke samenwerkingsvormen en deelnemingen. Onze advocaten en notarissen hebben jarenlange ervaring met dit soort trajecten en denken graag strategisch en oplossingsgericht met u mee.

 

Samenwerkingsverband

 

Samenwerken en contracteren in het onderwijs

In het onderwijs wordt op grote schaal samengewerkt. Zowel tussen onderwijsinstellingen onderling als tussen onderwijsinstellingen en private partijen. Daarvoor moeten contracten worden gesloten. Maar ook op andere gebieden, bijvoorbeeld voor huisvesting of de inkoop van ICT en (digitale) leermiddelen moeten onderwijsinstellingen contracten sluiten.

Lees meer over samenwerken in het onderwijs

Bestuurlijke samenwerking

Samenwerking tussen overheden en de participatie van private partijen in een publiek-private samenwerking staan de laatste tijd volop in de belangstelling. Dat komt mede door de vele decentralisaties in het sociaal domein. Volgens grove schattingen neemt iedere Nederlandse gemeente inmiddels deel aan minstens 30 vormen van bestuurlijke samenwerking en deelnemingen. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren alleen maar uitbreiden.

Lees meer over bestuurlijke samenwerking

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors