Kom bij Nysingh werken!

Fleur van Dalsen (advocaat Aansprakelijkheid, Verzekering en Vervoer)

Fleur van Dalsen

Hoe blik je terug op je eerste jaar als advocaat-stagiaire?

Vrij turbulent: mijn eerste fulltime baan, verhuisd naar een andere stad en starten met de beroepsopleiding. De advocatuur is hard werken, maar enorm leerzaam. Ik ben in een werkomgeving terecht gekomen met ambitieuze collega’s. Dat is precies waar ik naar op zoek was.

De stap naar de praktijk is wel even wennen. Er zit een verschil tussen wat ik op de universiteit heb geleerd en het werk in de praktijk. Het is gaaf dat het nu niet meer om fictieve zaken gaat en dat je, door je kennis te gebruiken, echt iets voor iemand kunt betekenen. Ik vind het fijn dat ik bij Nysingh de tijd krijg om mezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als werkinhoudelijk. Ik ben er inmiddels wel achter dat je door het maken van veel vlieguren grote stappen zet. Daar ben ik nu volop mee bezig.

Kom je naast al dat harde werken nog toe aan een stukje ontspanning? 

Zeker! Ik haal een hoop ontspanning uit mijn paard. Daar ga ik een aantal avonden in de week naartoe. Daarnaast is er de wekelijkse vrijmibo op kantoor en organiseren we met de advocaat-stagiaires om de paar maanden een themaborrel voor de gehele vestiging. Ook gaan we geregeld met elkaar uiteten. Verder gaan we elk jaar op “Skysingh” (dit jaar naar Kirchberg) en wordt ieder jaar het SM-weekend (Stagiaires-Medewerkers) georganiseerd. We bezoeken dan een andere stad waar we lekker eten, feesten tot ’s ochtend vroeg en de volgende dag een activiteit ondernemen. Daarnaast worden er vanuit de Jonge Balie activiteiten georganiseerd (zoals borrels, tripje naar Berlijn, barbecue, sportdag). Genoeg ontspanning dus!

Wat zou je de mensen zeggen die overwegen om bij Nysingh te komen werken?

Ik zou ze adviseren om vooraf goed na te denken over wat je belangrijk vindt in een kantoor. Toen ik mij ging oriënteren was ik op zoek naar een groter kwalitatief sterk kantoor waar ik naast het harde werken ook leuke contacten met mijn collega’s kan onderhouden. Daarnaast vind ik het fijn dat er ruimte is om je dagen naar eigen inzicht te plannen, zolang je je werk maar doet. Dit geeft mij onder andere de gelegenheid om mijn paard te verzorgen en te trainen. Dit heb ik bij Nysingh gevonden.