Birgit de Vries over werken bij Nysingh als secretaresse

Birgit de VriesHoe ziet jouw normale werkdag als secretaresse er uit?

Ik houd alle mail altijd bij van de advocaten en kijk of ze er wat mee moeten doen of niet. Als er gereageerd moet worden op mails doe ik dat ook. Het dossierbeheer houd ik ook bij, ik upload stukken naar het dossier en zorg verder dat het digitale dossier in orde is. Verder verstuur ik brieven, de inhoud van de brieven schrijven de advocaten zelf. Ik verzorg de kop en staart (lay-out) en doe een laatste check voordat ik de brief verstuur. Als er een afspraak gemaakt moet worden regel ik dit. Hierbij krijg ik te horen dat er een afspraak moet komen, wie wat en wanneer kan ik dan uit de mail halen. Dit soort zaken handel ik op eigen houtje af, het hoeft niet voor controle langs de advocaat. Verder maak ik ook processtukken klaar en verwerk ik dit digitaal (KEI). Krijg het vertrouwen en vrijheid om mijn werk te doen.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in jouw vak?

Vergeleken met de tijd waarin ik begon als secretaresse is er veel veranderd, er wordt nu veel meer digitaal gewerkt. Tegenwoordig gaat bijna alle correspondentie per e-mail; voorheen werd alles per post verstuurd. Ook zijn programma’s als Excel en PowerPoint niet meer weg te denken in onze werkzaamheden. Daarnaast zijn er ontwikkelingen op het gebied van digitaal procederen (KEI). Het is belangrijk om als secretaresse mee te gaan in deze digitalisering en je nieuwe programma’s snel eigen te maken. Uiteraard is dit voor iedereen anders, maar als je er niet uit komt zijn er genoeg collega’s die met je mee willen denken.

Wat kun je zeggen over de sfeer binnen Nysingh?

Er is een goede samen- en wisselwerking tussen de secretaresses op onze verdieping. Zo springen wij wel eens bij op de afdeling gezondheidszorg en andersom ontvangen wij wel eens hulp van gezondheidzorg als dit nodig is. Naast het werken worden er leuke activiteiten georganiseerd door onszelf en Nysingh. Zo gaan we met alle secretaresses om de zoveel tijd een hapje eten. Daarnaast borrelen we met de secretaresses die mee willen. Vanuit kantoor worden er ook genoeg leuke activiteiten geregeld. Denk aan de borrels, het skiën en de kantooruitjes.

Wat zou je mensen willen zeggen die overwegen om bij Nysingh te komen werken?

Uiteraard dat Nysingh een heel leuk kantoor is! Het is veel minder stijf dan je zou denken. Tenminste, vroeger zei ik wel eens: “Ik wil overal werken behalve bij een advocatenkantoor”. Nou hier zit ik! Toen dacht ik dat je verplicht mantelpakjes moest dragen en dat de verhoudingen tussen advocaten en secretaresses anders lagen. Dit is gelukkig niet zo. Iedereen gaat normaal met elkaar om en het werk is heel leuk! Er zit veel afwisseling in en het is niet de hele dag van zelfde. Daarnaast maken de collega’s het werk ook leuk en gezellig.

 

Naar vacatures

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages