Marloes Poelsema over werken bij Nysingh

Marloes Poelsema (advocaat sectie Ondernemingsrecht)

Marloes Poelsema

Toen ik afstudeerde, had ik wel een bepaald beeld van hoe mijn professionele toekomst eruit zou moeten zien. In ieder geval wist ik zeker dat ik bij een middelgroot of groot kantoor wilde gaan werken om zodoende de gelegenheid te krijgen me te specialiseren in een bepaald rechtsgebied en niet van alles maar een beetje te doen. De manier van werken in secties bij Nysingh sloot daar heel nauw bij aan. Dat wist ik, omdat ik een jaar voordat ik afstudeerde een studentstage had gelopen bij Nysingh. Ik had tijdens deze stage met allerlei verschillende secties meegelopen en had daardoor ook heel duidelijk ervaren dat iedereen bij Nysingh datgene doet waar hij goed in is. Inmiddels heb ik ook mijn advocaat-stage bij Nysingh afgerond en ben ik advocaat-medewerker. Ik ben werkzaam in de sectie ondernemingsrecht in Zwolle en heb het daar erg naar mijn zin. Wekelijks worden er in mijn sectie jurisprudentiebijeenkomsten gehouden en iedere maand een literatuurlunch. Deze bijeenkomsten zorgen ervoor dat alle advocaten hun kennis op peil houden en dragen daarnaast bij aan de specialisatie.

 

Naast specialisatie wilde ik ook het echte traditionele advocatenvak leren. Daarmee had ik voor ogen dat ik ook op een bepaald moment eigen zaken zou behandelen, zelf contacten met klanten zou onderhouden en natuurlijk zelf procedures zou voeren. Ook dat heb ik bij Nysingh gevonden. Ik houd me binnen het ondernemingsrecht in teamverband bezig met grote en spraakmakende zaken, maar behandel zelf ook de kleinere, voor de ondernemer net zulke belangrijke zaken. Nysingh is met andere woorden groot genoeg om je te specialiseren, maar klein genoeg om eigen zaken te behandelen. Kortom: het beste van twee werelden!

‘Het beste van twee werelden.’ Dat is precies wat Nysingh voor mij betekent.

Tijdens mijn advocaat-stage heb ik het kantoor Nysingh en de advocaten die er werken goed leren kennen. Wat mij het meest opvalt en wat ik bijzonder waardeer is de gedrevenheid en passie waarmee de advocaten hun vak uitoefenen. Dat heeft mij als advocaat-stagiaire enorm gestimuleerd om ook als medewerker bij Nysingh te blijven. Ik moet zeggen: het werkt aanstekelijk!

naar vacatures

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages