Kom bij Nysingh werken!

Lees de stage-ervaringen van Jill:

Jill Wissing

Op maandag 17 september 2018 liep ik een tikkeltje zenuwachtig het kantoor in Arnhem binnen om te beginnen aan mijn eerste stage in de advocatuur. Op dat moment gingen uiteraard allerlei gedachten door me heen: zijn de advocaten aardig? Krijg ik wel een klik met de advocaat bij wie ik op de kamer kom te werken? Toen ik die ochtend naar binnen liep schoof ik gelijk aan bij de wekelijkse opening van de sectie Overheid & Vastgoed, waar ik de eerste vier weken van mijn kantoorbrede stage zou meelopen. Vanaf dat eerste moment was voor mij duidelijk dat de zorgen die ik van te voren had onterecht waren. Ik werd met een warm welkom ontvangen en had gelijk door dat de sfeer goed was.

Gedurende mijn stage zat ik bij twee advocaten op kantoor (je wisselt halverwege). Zoals ik al eerder aangaf vond ik dit toch wel spannend, maar ik kan het zeker aanraden. Juist doordat ik bij een advocaat op de kamer zat, kreeg ik vanaf de eerste rang mee wat de dagelijkse werkzaamheden van een advocaat zijn. Tegelijkertijd was er ook ruimte om vragen te stellen of een leuk praatje te maken!

Naar mijn mening heb ik alles uit de stage kunnen halen wat erin zat, waar overigens ook alle ruimte voor werd geboden en wat ook zeker werd aangemoedigd. Zo ging ik mee naar verschillende besprekingen, cursussen en zittingen. Daarnaast werd ik bij een – in mijn stagetijd uitgesproken – faillissement betrokken en notuleerde ik tijdens een hoorzitting. De opdrachten bestonden voornamelijk uit literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het schrijven van adviezen, brieven, notities en verslagen. Daarnaast mocht ik met een advocaat meedenken over mogelijke verweren die gevoerd konden gaan worden in een procedure.

Vanaf de eerste week voelde ik me al thuis bij Nysingh. De advocaten en andere medewerkers zijn oprecht geïnteresseerd in wie je bent en wat je doet. Toen ik op mijn verjaardag de kamer binnenliep werd ik zelfs ontvangen met slingers en bloemen! Daarnaast kon ik bij iedereen binnenlopen voor vragen. De acht weken stage zijn (helaas) voorbij gevlogen. Ik kijk met een ontzettend goed en positief gevoel terug op deze stageperiode.

 

Enthousiast geworden om ook stage te lopen bij Nysingh?
Neem dan contact met ons op: teamHR@nysingh.nl of 088-7520000.