Kom bij Nysingh werken!

Lees de stage-ervaringen van Rens:

Rens Houwer

In het kader van de Masterclass Burgerlijk recht heb ik gedurende acht weken, vier dagen per week stage mogen lopen bij Nysingh in Arnhem. Nysingh heeft drie vestigingen naast Arnhem: Zwolle, Apeldoorn en sinds enige tijd ook Utrecht.

Met een stage bij Nysingh werk je gedurende vier weken bij een advocaat op de kamer, na vier weken wissel je van advocaat en vaak ook van sectie. Voor mij was dat niet het geval, ik heb alle weken bij Vastgoed en Overheid stage gelopen. Aanvankelijk was ik benieuwd of deze sectie bij mij zou passen. De sectie oogt namelijk veel bestuursrecht te doen, maar de raakvlakken met civiel recht zijn groot en onbewust was ik bijna alleen maar met civiel recht bezig.

Een belangrijke opmerking is dat ondanks dat ik bij de de sectie Vastgoed en Overheid op de kamer zat, dit niets zegt over de zaken die je inhoudelijk verricht. Je loopt namelijk een kantoor brede stage. Wel is het natuurlijk zo dat je het beste meekrijgt wat er speelt op een bepaalde sectie, als je daar daadwerkelijk werkt, maar dat is enkel voor beeldvorming.

Bij Nysingh nemen advocaten de moeite en de tijd je echt te laten zien wat zij doen als werk. Daarnaast zijn ze behulpzaam bij het oplossen van problemen waar je tegen aanloopt. Doordat je bij een advocaat op de kamer werkt, heb je gelijk een aanspreekpunt binnen het kantoor. Je bespreekt voornamelijk vakinhoudelijke zaken, maar ook zeker je vrije tijd, wat er voor mij voor heeft gezorgd dat de drempel om bij iemand binnen te lopen, niet meer bestond en dat geeft je een veilig en vertrouwd gevoel.

Ik blik terug op een leerzame en interessante tijd waarin ik niet enkel vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk gebied verder ben gekomen. Het kantoor is groot, maar binnen de secties leer je de mensen heel goed kennen. De werkzaamheden zijn interessant, relevant en bovenal op hoog niveau en daarnaast is de flexibiliteit binnen kantoor goed (zo werd niet moeilijk gedaan over wat eerder vertrekken als je moet trainen of andere verplichtingen hebt).

Nysingh, dank voor deze kans!

 

Enthousiast geworden om ook stage te lopen bij Nysingh?
Neem dan contact met ons op: teamHR@nysingh.nl of 088-7520000.