Webinar Franchise ‘Instemmingsrecht, non-concurrentie en goodwill: hoe te regelen in de franchiseovereenkomst?’

dinsdag 21 september 2021 11:00 uur - 12:00 uur

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor franchisegevers.

Opleidingspunten

Geen

Sinds de invoering van de Wet franchise op 1 januari 2021 moeten alle nieuwe franchiseovereenkomsten voldoen aan de Wet franchise. Voor bestaande franchiseovereenkomsten (vóór 1 januari 2021) geldt ten aanzien van het instemmingsrecht, non-concurrentie en goodwill een overgangstermijn van 2 jaar. Uiterlijk 1 januari 2023 moeten ook bestaande franchiseovereenkomsten voldoen aan de Wet franchise.

 

U zult als franchisegever dus in onderhandeling moeten treden met uw franchisenemers over een nieuw te sluiten franchiseovereenkomst. Maar hoe pakt u dat aan? En waar moet u als franchisegever op letten en wat zijn de vereisten die de Wet franchise stelt aan de verplichte bepalingen ten aanzien van het instemmingsrecht, non-concurrentie en goodwill?

 

Rob Klein en Thijs van Tilburg bespreken tijdens het webinar Franchise ‘Instemmingsrecht, non-concurrentie en goodwill: hoe te regelen in de franchiseovereenkomst?‘ de do’s en don’ts en geven praktische tips, zodat uw franchiseovereenkomst tijdig voldoet aan de Wet franchise.

Datum en onderwerpen

Dinsdag 21 september 2021 van 11:00 – 12:00 uur

Onderwerpen:

  • Instemmingsrecht en drempelwaardes: hoe overeen te komen met de franchisenemer?
  • Non-concurrentiebeding en bescherming knowhow
  • Goodwillvergoeding van de franchisenemer

Vanaf uw werkplek

U kunt dit webinar volgen via uw computer, tablet of smartphone en vragen stellen aan de docent via de live chat. Zo ontvangt u informatie die u direct kunt gebruiken.

Kosten

Deelname aan dit webinar is gratis.

Meer informatie

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Sandra Heuverhorst. Zij helpt u graag verder.

Sprekers

Rob Klein

Advocaat, Partner

Thijs van Tilburg

Advocaat
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content