Strafrecht in de zorg

Zorginstellingen en beroepsbeoefenaren in de zorg krijgen steeds vaker te maken met opsporingsonderzoeken. Opsporingsonderzoeken waarin verdachte(n) en getuigen moeten worden gehoord, met als mogelijke consequentie een vervolging bij de strafrechter. De specialisten van Nysingh hebben veel ervaring met opsporingsonderzoeken en de behandeling van strafzaken in de zorg. Wij kunnen u gedurende de gehele procedure begeleiden en adviseren over de daarin te nemen stappen.

Strafzaken in de zorg

Bij strafzaken in de zorg kunt u denken aan potentiële fraudezaken, een controle van de FIOD bij mogelijke belastingfraude, levenseindevraagstukken of aan een calamiteit die leidt tot ernstige schade of het overlijden van de patiënt. Maar ook (mogelijk) seksueel misbruik kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek en vervolging.

 

In veel strafzaken kunnen zowel de individuele beroepsbeoefenaar en ondersteunende medewerkers als de organisatie strafrechtelijk worden vervolgd. Die keuze hangt af van de visie van het Openbaar Ministerie.

 

Vaak is er in dit soort zaken sprake van een samenloop met een calamiteitenmelding en/of een melding van geweld, tucht- en klachtrecht of een civiele claim. Ook kan de IGJ zowel als toezichthouder als als opsporingsambtenaar uw instelling bezoeken. Daarbij kan er sprake zijn van wederzijdse beïnvloeding van procedures.

 

Hoewel het vrijwel nooit voorkomt dat een verdachte van een strafbaar feit in de zorg een gevangenisstraf of een geldboete opgelegd krijgt, kunnen de (emotionele) implicaties van een mogelijke strafzaak voor u en uw medewerkers groot zijn.

Advocaten strafrecht in de zorg

De specialisten van Nysingh kunnen bogen op ruime ervaring bij de behandeling van strafzaken in de zorg en kunnen u gedurende de gehele procedure begeleiden en adviseren over de daarin te nemen stappen. Zo nodig werken wij samen met gespecialiseerde strafrechtadvocaten en/of fiscalisten. Als u geconfronteerd wordt met een opsporingsonderzoek en/of een strafzaak en u goed beslagen ten ijs wil komen, neem dan voor vrijblijvend advies contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors