De tijd is aangebroken om kleur te bekennen en in gezamenlijkheid verantwoordelijkheid te nemen onder het motto: Stand firm!

Een collectief van 20 van de 50 grootste advocatenkantoren van Nederland doet een gezamenlijke oproep aan alle advocatenkantoren in Nederland om te weigeren transacties uit te voeren die mogelijk het oogmerk hebben de belangen veilig te stellen van de Russische president, de Russische staat, Russische (staats)bedrijven of de Russische elite voor zover zij niet openlijk stelling nemen tegen de inval in de Oekraïne. Op deze manier wordt voorkomen dat de belangen worden behartigd van degenen die (indirect) de oorlog tegen de Oekraïne faciliteren.

 

‘’Als gevolg van de invasie en oorlog in de Oekraïne en de dreiging van de inzet van nucleaire wapens, worden de vrede en democratie in Europa ernstig bedreigd. De Oekraïne verdedigt haar democratie met man en macht, maar dit is zonder externe steun een ongelijke strijd. Nu is het moment om ervoor te zorgen dat we niet zwijgzaam toekijken of de blik afwenden en doorwerken. Samen nemen wij onze verantwoordelijkheid als zakelijke dienstverleners in Nederland en Europa en dat begint met het respecteren van de sancties tegen Rusland die in Europees verband zijn afgekondigd’’, aldus het collectief van de 20 grootste advocatenkantoren van Nederland.

 

Nysingh is een van deze 20 advocatenkantoren die dit collectieve statement ondersteunt en spreekt zich hiermee nadrukkelijk uit tegen de gewelddadigheden in de Oekraïne.

Deelnemende advocatenkantoren

– BarentsKrans
– Bird & Bird (Netherlands) LLP
– Boels Zanders Advocaten
– Brinkhof
– Cleerdin & Hamer Advocaten
– CMS Nederland
– Dirkzwager legal & tax
– DVDW
– Florent
– Kennedy Van der Laan
– KienhuisHoving Advocaten en Notarissen
– La Gro Geelkerken
– LXA Advocaten
– Ploum
– Stek
– Trip Advocaten en Notarissen
– Van Benthem & Keulen
– Van Diepen Van der Kroef
– Wijn & Stael Advocaten