Vrijdag 24 april jl. mocht Allard Bekius, lid van de Raad van Bestuur van Nysingh, onze compagnon Jaap Sijmons (60) feliciteren met een koninklijke onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een memorabel moment waar Nysingh bijzonder trots op is.

Nationaal en Internationaal

Nationaal en internationaal wordt Jaap gewaardeerd als een sociaal-maatschappelijk betrokken, bevlogen en scherpzinnig advocaat op het gebied van gezondheidsrecht. Daarnaast prees de burgemeester van Zwolle Jaap als “zich bewust van de maatschappelijke impact van het gezondheidsrecht, een vakgebied dat voor mensen grote betekenis heeft en sterk de verantwoordelijkheid van de overheid raakt”.

 

Meer dan advocaat

Niet alleen als advocaat wordt Jaap geprezen. Ook het uitdragen van zijn vak in zijn functies als bijzonder hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit Utrecht en gewoon hoogleraar en hoofddocent gezondheidsrecht aan de Grotius Academie bleven niet onopgemerkt.

 

Daarnaast heeft Jaap zitting in adviescolleges van de overheid, namelijk de landelijke Gezondheidsraad en Commissie Evaluatie Regelgeving van ZonMw. tevens is hij al geruime tijd voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidsrecht en lid van de redactie van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht.

 

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Zijn officiers onderscheiding kreeg Jaap voor zijn brede maatschappelijke verdiensten. Zo is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof te Amsterdam, was hij vanuit het gezondheidsrecht maatschappelijk betrokken bij verschillende besturen en promoveerde hij in de filosofie.