Vanaf 2021 zal Nysingh advocaten en notarissen zich voor drie jaar als sponsor verbinden aan de Stichting LeukOmteLeren.

Nysingh verwelkomt de LOL jongeren al vele jaren tijdens de gastlessen en zal deze mooie stichting vanaf 2021 ook financieel ondersteunen.

Wat is leuk om te leren?

LeukOmteLeren is er voor leerlingen uit achterstandsituaties in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Met de Weekendschool wordt gestart als de leerlingen in groep 7 zitten en gaan door tot en met het eerste jaar van het voortzet onderwijs. De basisscholen waarvan de leerlingen afkomstig zijn vallen onder het onderwijsachterstandenbeleid van de gemeente Arnhem.

Gedurende drie jaar maken de leerlingen kennis met interessante mensen uit de samenleving en het bedrijfsleven. De Weekendschool zorgt voor deze ontmoetingen door een werkwijze die naast deze verbreding van de omgeving, het talent van het kind centraal stelt en ontwikkelt. Uitgangspunt hierbij is dat leerlingen en professionals elkaar inspireren.

Jaarlijkse gastlessen

Om de jongeren te inspireren en te motiveren om te blijven leren worden er jaarlijks gastlessen georganiseerd. Nysingh verzorgt deze gastlessen al jaren. Tijdens de gastlessen, geven de advocaten, notarissen en stafmedewerkers van Nysingh de LOL jongeren een kijkje in hun beroep en laten zij de leerlingen ervaren wat hun beroep inhoudt.

Vragen?

Wilt u meer weten over een mogelijke samenwerking met de MVO-Commissie van Nysingh? Neem dan contact op via commissiemvo@nysingh.nl.