De afgelopen jaren is gebleken dat externe toezichthouders hard kunnen optreden bij misstanden in de zorg. Om verantwoorde zorg te leveren en sancties te voorkomen, moeten zorginstellingen erop toezien dat relevante wetgeving wordt vertaald in praktische en heldere interne regels. En dat er mede wordt gestuurd op een open compliance cultuur.

Een vakbekwame compliance officer maakt het verschil in de praktijk. Vanwege dit belang, draagt Nysingh graag bij aan de vijfde editie van de¬†Registeropleiding ‘Compliance Officer in de Zorg 2022’.

 

Samen met onderwijsinstelling ‘Meer Kennis’¬†(onderwijsinstelling van prof. mr. dr. W.J. Oostwouder) en Boerhaave Nascholing (postacademisch onderwijscentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum)¬†heeft Nysingh het programma ingevuld. De deelnemers zal aan de hand van interactieve colleges en bestudering van het Handboek Compliance in de Zorg actuele grondige kennis van een goede compliance bij zorginstellingen bijgebracht worden.

Wanneer

De opleiding gaat op 11 maart 2022 in Utrecht van start. De overige dagen waarop onderwijs wordt gegeven zijn 18 maart, 1 april, 22 april en 20 mei 2022.

Aanmelden

Speelt compliance in de zorg een belangrijke rol binnen uw functie? Dan biedt deze opleiding u de mogelijkheid om u door te ontwikkelen tot een vakbekwame compliance officer. Wilt u meer informatie over de opleiding of wilt u deelnemen? Klik dan hier.

Docenten

De docenten die tijdens de cursusdagen het programma invullen, zijn docenten uit de praktijk. Meerdere advocaten uit het Zorgteam van Nysingh en hoogleraren vanuit de academische wereld zullen hun opwachting maken.

Doelgroep

De Registeropleiding Compliance Officer in de Zorg is bedoeld voor compliance officers, bestuurssecretarissen en concerncontrollers, bestuurders, managers, juristen en (andere) werknemers van zorgaanbieders die zich wensen te verdiepen in compliance en/of compliance officer in de zorg.