Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Rob Klein

Advocaat
Rob Klein
LocatieApeldoorn
BranchesFood & Agri, Handel & Industrie, Internationaal zakendoen, TAGLaw
RechtsgebiedenContractenrecht, Faillissementsrecht, Ondernemingsrecht
Telefoon+31 (0)88 752 01 19
Mobiel+31 (0)6 10 01 80 06

Rob Klein adviseert op het gebied van het (internationale) contractenrecht tal van ondernemers bij het aangaan van diverse soorten commerciële contracten, variërend van eenvoudige handelscontracten tot complexe samenwerkingsvormen. Zo adviseert Rob regelmatig over het aangaan en het beëindigen van distributie- en agentuurovereenkomsten. Hij treedt voor ondernemers ook regelmatig in rechte op als het gaat om de nakoming en/of de uitleg van dergelijke contracten. Rob helpt zijn cliënten hun relatie met leveranciers, klanten of strategische partners te structureren en documenteren. Indien een procedure nodig is om het gewenste resultaat te behalen, schuwt Rob deze niet.

Rob staat ook regelmatig aandeelhouders en/of bestuurders bij met advies en waar nodig in ondernemingsrechtelijke procedures als het gaat om geschillen binnen hun onderneming (bijvoorbeeld bij de Ondernemingskamer of in uitkoopprocedures). Een praktische en snelle oplossing, waarbij het belang van de onderneming voorop staat, geniet daarbij zijn voorkeur.

Binnen het faillissementsrecht heeft Rob ruime ervaring als curator/bewindvoerder van bedrijven in uiteenlopende sectoren (bouw, detailhandel, IT, etc.), staat hij regelmatig bedrijven in moeilijkheden bij vanuit het oogpunt van preventie, maar ook bij de afhandeling van een surséance of faillissement van leveranciers en/of klanten. Uitgebreide ervaring heeft Rob op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid. Hij treedt regelmatig voor of tegen bestuurders op in (bestuurders)aansprakelijkheidszaken. Vanuit zijn specialisatie maakt Rob deel uit van de branchegroep Food & Agri.

Sinds 1 januari 2011 is Rob compagnon bij Nysingh.


Advocaat sinds:

2003

Opleiding:

Rijksuniversiteit Groningen

Vreemde taal:

Engels

Specialisaties:

  • Internationaal contractenrecht
  • Corporate litigation
  • Faillissementsrecht

Lidmaatschappen:

  • Contactpersoon voor TAGLaw
  • IDI (the International Distribution Institute Association)
  • Vereniging DFA (Distributie-, Franchise- en Agentuurrecht)
  • Vereeniging Handelsrecht
  • Vereniging Corporate Litigation
  • Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht

Onze mensen