Mediation

Mediation, de meeste mensen kennen het begrip inmiddels wel. Bij mediation zoeken partijen bij een conflict gezamenlijk naar een manier om dat op te lossen, in plaats van het geschil uit handen te geven en de beslissing aan de rechter over te laten.

Benieuwd naar wat een mediator voor u kan betekenen? Wij vertellen u graag meer.

Marjolijn van Deventer

Advocaat, Mediator

Hoewel de inzet van mediation vooral bekend is geworden bij echtscheidingen, wordt deze vorm van conflictoplossing steeds vaker ook in een zakelijke omgeving toegepast. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsconflicten, aandeelhoudersgeschillen, een conflict met de Ondernemingsraad, een geschil met de verzekeraar of een ruzie in de Raad van Bestuur.

Mediation advocaat

Hoe werkt mediation?

Bij mediation treedt de mediator op als neutrale en onpartijdige bemiddelaar. De mediator neemt geen standpunt in, maar begeleidt de onderhandelingen. Daarbij heeft de mediator een scherp oog voor de communicatie tussen partijen, zowel verbaal als non-verbaal.

 

Als partijen samen een oplossing voor het geschil hebben gevonden, gaat de mediator na of die oplossing wel gedegen is en of aan alles is gedacht. Het moet immers wel een toekomstbestendige oplossing zijn. Afspraken worden vervolgens schriftelijk vastgelegd.

Waarom mediation?

Mediation is aanzienlijk sneller en goedkoper dan een juridische procedure. Daarnaast is de slagingskans hoog. En omdat partijen zelf over en weer ideeën uitwisselen en met oplossingen komen, kan er – naast een door beide partijen gedragen oplossing – opnieuw vertrouwen ontstaan. En dat is nuttig, zeker als partijen ook nadat het conflict is uitgevochten nog ‘tot elkaar veroordeeld’ blijven.

Onze mediators

Het team mediators van Nysingh bestaat uit deskundige en ervaren MfN-registermediators die veelvuldig worden gevraagd voor het begeleiden van mediationtrajecten in het bedrijfsleven, de zorg en het onderwijs. Onze mediators zijn gecertificeerd en aangesloten bij verschillende specialisatieverengingen die toezicht houden op het kwaliteitsniveau en de ervaring van hun leden. Onze mediators stellen zich graag aan u voor.

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors