Op 23 april vond onze jaarlijkse studiemiddag Actualiteiten Awb plaats, gevolgd door een online studieochtend op 25 april. Met 450 aanmeldingen was het een groot succes.

Raymond Schlössels, Mark Tunnissen en Maarten van Nijendaal verzorgden het inhoudelijke programma tijdens de live studiemiddag op ons kantoor in Arnhem. Tussen 14.00 en 16.30 uur kwamen diverse onderwerpen aan bod. Raymond Schlössels besprak de bredere ontwikkeling in het algemeen bestuursrecht en de actuele rechtspraak over de kernbegrippen van de Awb (Besluit, bestuursorgaan en belanghebbende). Vervolgens bespraken Maarten van Nijendaal en Mark Tunnissen aan de hand van recente uitspraken de ontwikkelingen over:

  • het overtrederbegrip,
  • gedoogbeslissingen,
  • het evenredigheidsbeginsel; en
  • het bestuursprocesrecht, waaronder de verschoonbare termijnoverschrijding.

 

De studiemiddag werd afgesloten met een gezellige borrel waar deelnemers nog even konden napraten met elkaar en met ons team bestuurs- en omgevingsrecht.

 

De online studieochtend werd twee dagen later verzorgd door Mark Tunnissen en Maarten van Nijendaal. Deelnemers werden thuis of op kantoor, digitaal via Webex, bijgepraat over dezelfde onderwerpen als die zij en professor Schlössels tijdens de live studiemiddag hebben behandeld.

 

Presentatie en terugkijklink

Uit de enquête is gebleken dat deelnemers de studieochtend gemiddeld hebben beoordeeld met een 8,6. Wij danken alle deelnemers en zien iedereen graag terug bij een volgende cursus of webinar.

 

Heeft u de cursus gemist, maar wilt u wel graag de terugkijklink en de presentatie ontvangen? U kunt deze per mail opvragen bij ons secretariaat: secretariaat.arnhem.teama@nysingh.nl

 

Het is niet mogelijk om opleidingspunten te verdienen met het achteraf bekijken van het webinar.

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u ook uitgenodigd worden voor onze cursussen en webinars en als eerste op de hoogte zijn van de cursusdata volgend jaar? U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrieven.

 

Incompany cursus

Heeft u interesse in een incompany cursus over het bestuurs(proces)recht of het omgevingsrecht bij uw organisatie? Neemt u dan contact op met Vera Textor.