110822

Interview met Vera Textor over het natuurbelang in de Omgevingswet

Binnen het omgevingsrecht heeft Vera Textor zich gespecialiseerd in het natuurbeschermingsrecht. “Ik vind het een interessant onderwerp omdat het direct ingrijpt in onze woon- en leefomgeving. Bovendien is het erg actueel, gelet op bijvoorbeeld de stikstofdiscussie.
De afgelopen paar jaren ben ik dan ook druk geweest met zaken die draaien om stikstofdepositie en de uitvoering van natuurmaatregelen.”

 

Vera is van mening dat de Omgevingswet voor wat betreft de bescherming van de natuur een verbetering zal zijn ten opzichte van het huidige stelsel. “In het huidige stelsel, waarin de regels over natuur apart in de Wet natuurbescherming zijn opgenomen, wordt er vaak te laat aan de natuur gedacht. Daardoor lopen besluitvormingstrajecten regelmatig vertraging op. Deze regels zullen worden opgenomen in het stelsel van de Omgevingswet. Op grond van die wet moeten overheden het natuurbelang eerder en actiever bij de beleids- en besluitvorming gaan betrekken. We verwachten dat besluitvormingstrajecten daardoor minder vertraging zullen oplopen. En het is natuurlijk ook goed voor de natuur.”

 

Medium

 

Nysingh Nieuws Omgevingswet | Editie 1

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors