Publicaties

De advocaten en notarissen van Nysingh publiceren regelmatig artikelen in (vak)tijdschriften, zowel online als offline. Zo schrijven zij annotaties bij rechterlijke uitspraken, artikelen over nieuwe wetgeving en (opiniërende) artikelen over specifieke juridische onderwerpen. Ook worden onze specialisten regelmatig geïnterviewd door verschillende branchetijdschriften.

Filter resultaten

Algemene beginselen van behoorlijk bestuur en de geldigheid van overeenkomsten na Didam

Wat zijn de gevolgen van het Didam-arrest voor overeenkomsten die in strijd (blijken te) zijn met de door de Hoge Raad geformuleerde vereisten.

Lees meer

De Europees- en Internationaalrechtelijke status van de Waddenzee

Een analyse van de relevantie van EU-richtlijnen en internationale verdragen voor de bescherming en het beheer van de Waddenzee.

Lees meer

Erfpachtcanon leidt regelmatig tot discussie

Erfpacht wordt veelal aangegaan voor een langdurige periode. De canonbepaling is daardoor een belangrijke erfpachtvoorwaarde.

Lees meer

De verwachtingswaarde bij de gedoogplichtbeschikking.

Inzicht in de rol die een eventuele verwachtingswaarde speelt bij de schadebegroting wegens een gedoogplichtbeschikking.

Lees meer

Annotatie bij ABRvS 11 januari 2023

Gaswinning, Mijnbouwschade, Bekwaamheid en geschiktheid van door STAB ingeschakelde externe deskundigen, Condicio sine qua non-verband.

Lees meer

Complexbenadering niet maatgevend bij planschade

De complexbenadering is niet maatgevend bij planschade.

Lees meer
Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors