Overheidscontracten

Het opstellen van overeenkomsten is een vak apart. Toch is het niet altijd mogelijk dit aan specialisten overheidsprivaatrecht over te laten, al was het maar uit kostenoogpunt.

Wij helpen u graag met een dichtgetimmerd contract.

Jan Hein Meijer

Advocaat, Partner

Verschillende soorten overheidscontracten

Overheden sluiten immers dagelijks vele (soorten) contracten, van vastgoed- en huurovereenkomsten tot ICT- en samenwerkingscontracten. Soms is een dichtgetimmerd contract nodig, terwijl bij andere contracten een korte en snelle check op de stukken volstaat.

 

De advocaten van Nysingh zijn gespecialiseerd en ervaren in het opstellen en toetsen van contracten. Daarnaast zijn wij thuis binnen de overheid. Wij kennen de bijzondere positie van de overheid en weten wanneer eerst een aanbesteding moet plaatsvinden. Ook begrijpen we welke eisen moeten worden gesteld aan contracten voor overheden. Zo mag er bijvoorbeeld geen sprake zijn van onrechtmatige staatssteun. En mag een overheidsorgaan geen risico lopen als de uitoefening van haar publiekrechtelijke taak mogelijk wanprestatie zou kunnen opleveren.

Overheidscontracten

Onze advocaten Overheidscontracten

Het team Overheid van Nysingh treedt op voor de Rijksoverheid, gemeenten, provincies en waterschappen, maar ook voor semi-overheden. Wij zijn altijd beschikbaar voor een snelle controle van zelfgemaakte contracten, maar ook voor het opstellen van uitgebreide documenten, waarin al uw belangen op de juiste wijze zijn vastgelegd. Daarbij hebben wij overigens ook oog voor de belangen van uw contractpartner. Wij weten namelijk dat een overeenkomst waar beide partijen zich in herkennen, de beste garantie is voor het vermijden van problemen in de toekomst.

 

Ook als uw contractpartner de afspraken uit een contract niet nakomt, bent u bij ons aan het juiste adres. Ook bespreken we welke wegen u kunt bewandelen en kiezen we samen de weg naar de snelste en meest praktische oplossing. Als dat nodig is, staan we u bij in een procedure.

 

U kunt bij ons terecht voor het opstellen van:

 • publiek-publieke overeenkomsten
 • publiek-private overeenkomsten
 • koopovereenkomsten
 • huurovereenkomsten
 • samenwerkingsovereenkomsten
 • erfpachtovereenkomsten
 • anterieure en posterieure overeenkomsten
 • overeenkomsten van opdracht
 • beëindiging van arbeidsovereenkomsten

Verder voorzien wij u graag van advies over:

 • juridische aspecten bij contracteren voor overheid
 • de bevoegdheidsverdelingen in de gemeentewet en provinciewet
 • regels omtrent ongeoorloofde staatssteun
 • regels voor aanbestedingen

Cursus Overheidscontracten

De specialisten van Nysingh geven verschillende malen per jaar een cursus op het vlak van overheidscontracten. Elk najaar staan bijvoorbeeld de actualiteiten en jurisprudentie uit de civiele overheidspraktijk centraal tijdens de studiemiddagen Overheidsprivaatrecht. Via onze Nysingh Academy kunt u zich voor de eerstvolgende cursusdatum opgeven.

 

Heeft u interesse in een incompany cursus “Contracteren voor overheden”? In overleg met u verzorgen onze specialisten een praktijkgerichte training op maat die voldoet aan de wensen en specifieke doelstelling van uw organisatie. Zo worden veelgemaakte fouten bij het contracteren binnen uw organisatie voorkomen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors