Online cursus Actualiteiten Wet open overheid (Woo)

dinsdag 18 juni 2024 10:00 uur - 11:30 uur

Voor wie

Juristen en (beleids)medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, rijksoverheid, en andere (semi-)overheden zoals de politie.

Opleidingspunten

1 PO punt

Kosten

€ 219,- exclusief BTW

Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. Inmiddels verschijnt er steeds meer rechtspraak over de toepassing van de Woo en wordt aan de hand daarvan duidelijker hoe de wet moet worden toegepast.

 

Op 18 juni 2024 van 10.00 – 11.30 uur verzorgt Mark Tunnissen de online cursus Actualiteiten Wet open overheid (Woo). Mark is advocaat en specialist in het bestuursrecht en het omgevingsrecht. Hij verzorgt regelmatig (incompany)cursussen over de Woo en andere bestuursrechtelijke onderwerpen.

 

Onderwerpen
Tijdens deze cursus behandelt Mark actuele rechtspraak van rechtbanken en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over de Woo en leert u aan de hand van recente rechtspraak meer over de volgende onderwerpen:

  • Wanneer is er sprake van een Woo-verzoek?
  • Hoe moet een zoekslag naar documenten worden verricht?
  • Bestaat er onder de Woo een verplichting om documenten te vervaardigen?
  • De toepassing van verschillende weigeringsgronden
  • De toepassing van artikel 5.5 Woo
  • Het door een bestuursorgaan verzoeken om schorsing van een uitspraak van de rechtbank die verplicht tot openbaarmaking van informatie
  • Misbruik van de Woo

Verder staat Mark stil bij de stand van zaken met betrekking tot de verplichting tot actieve openbaarmaking van informatie (via de Woo-index) en andere actuele onderwerpen op het gebied van de Woo.

 

Doelgroep
Deze online cursus is bedoeld voor juristen en (beleids)medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, rijksoverheid, en andere (semi-)overheden zoals de politie.

 

Kosten en aanmelden
De kosten voor uw deelname bedragen € 219,- per persoon, exclusief btw. U ontvangt een factuur op het door u opgegeven factuuradres. Deze factuur dient voor aanvang van de cursus voldaan te zijn.

 

Opleidingspunten
Wij melden deze online cursus voor één opleidingspunt aan bij:

  • Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA);

Geef op het inschrijfformulier aan of u hiervan gebruik wilt maken.

 

Deelnamelink
De cursus is online te volgen via het programma Webex. De deelnamelink ontvangt u 2 werkdagen voorafgaand aan de cursus.

 

Na afloop
Na afloop ontvangt u de presentatie, terugkijklink en het evaluatieformulier.

 

Vragen
Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar secretariaat.arnhem.teama@nysingh.nl.

Spreker

Mark Tunnissen

Advocaat
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors