In het laatste KB van 2020 veel aandacht voor de mogelijkheden van zelfrealisatie natuur.

Daarnaast gaat de Kroon in op de gevolgen van de intelligente lockdown in coronatijd voor de ter inzagelegging van onteigeningsstukken.

 

KB IN NOVEMBER
In de maand november is slechts één Koninklijke Besluit gepubliceerd. Dit is gelijk het laatste KB van 2020:

Besluit van 29 oktober 2020, 2020002204 tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Krimpenerwaard krachtens artikel 78 van de onteigeningswet (onteigeningsplannen Veenweiden Krimpenerwaard en Veenweiden Krimpenerwaard 2, titel IV)

 

Natuur Netwerk Nederland
De Krimpenerwaard is één van de gebieden waar al vele jaren wordt gewerkt aan de verbetering van enerzijds de landbouwstructuur en anderzijds de aanleg van nieuwe natuur en het versterken van recreatie en toerisme. In 2014 hebben de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Krimpenerwaard een gebiedsovereenkomst gesloten en in aansluiting daarop in 2015 een uitvoeringsovereenkomst. Deze overeenkomsten bepalen dat circa 2.250 ha natuur wordt aangelegd in de Krimpenerwaard. Hiertoe is het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard vastgesteld.

 

Lees meer op ons onteigeningsblog