Ons team mediation helpt u graag verder bij een verstoorde verstandhouding met een werknemer.

U denkt uw werknemer goed te kennen. En dan is er opeens een ziekmelding wegens “een verstoorde verstandhouding”. Het maakt u als werkgever woedend.  Zoveel is er immers niet aan de hand.

 

Arbeidsconflicten ontwikkelen zich vaak sluimerend. Tussen werkgever en werknemer ontstaat enige ruis. Het kan daarbij gaan over de kwaliteit van de werkzaamheden, maar ook over meer praktische zaken: bijvoorbeeld over het mogen volgen van opleidingen of het plannen van vakantie.

 

In eerste instantie niets ernstigs en prima oplosbaar.

 

De communicatie tussen de partijen komt echter onder druk te staan. Er wordt minder met elkaar gesproken. En als partijen met elkaar in gesprek gaan, is al een eigen beeld gevormd over het gedrag van de ander. Daadwerkelijk luisteren naar elkaar wordt steeds lastiger. Emoties krijgen steeds meer de overhand. En dan opeens is er een ziekmelding door de werknemer vanwege een “verstoorde arbeidsverhouding”.  De bedrijfsarts raadt mediation aan.

 

De ziekmelding maakt u als werkgever boos. Zoveel is er immers niet aan de hand. En nu mag u loon doorbetalen en afwachten wanneer de werknemer überhaupt weer terugkomt? Voor uw gevoel staat u met de rug tegen de muur.

 

Mediation is in deze situatie zo gek nog niet. Tijdens mediation kunt u –binnen de geheimhouding van de mediation- in gesprek gaan met uw werknemer. Een gesprek waarbij u over en weer kunt uitspreken wat u dwars zit. Waar verschillende inzichten kunnen worden besproken en gezocht kan worden naar oplossingen.

Een onafhankelijke mediator helpt bij het gesprek tussen de werknemer en werkgever. De mediator lost het conflict niet voor u op, dat doen werkgever en werknemer samen. Een mediator begeleidt u hierbij.

 

Bent u geïnteresseerd in mediation? Neem dan contact op met ons team mediation.